Mediapro entra en la graella d’À Punt a través de la programació esportiva

L’empresa València Imagina TV (VITV), associada al grup Mediapro, produirà dos programes d’esports per a À Punt que estaran vinculats als drets dels resums de les lligues de futbol espanyoles, per la qual cosa podran emetre’ls, i que inclouran tertúlia esportiva, repàs de dades i anàlisis.

Segons ha informat el Consell Rector en un comunicat, els dos programes, que han aprovat en la seua reunió aquest dijous en el Centre de Carme de València, s’emetran en directe des del plató de València Imagina i relataran els esdeveniments esportius setmanals més destacats. Inclouran professionals, com per exemple l’ex capità del València Club de Futbol, David Albelda (a la imatge).

Un primer programa, de 90 minuts, farà repàs i anàlisi dels equips de la Lliga de Futbol de Primera Divisió, els drets de la qual d’imatge són de Mediapro. Els drets dels resums permetran a À Punt l’emissió, durant els programes, de reportatges de cada partit, amb imatges virtuals, grafismes en 3D, presentacions interactives, entre d’altres. També haurà continguts específics dels tres equips de primera divisió de la Comunitat Valenciana amb seguiments personalitzats de València CF , Llevant UE i el Vila-real CF.

Aquest magazín esportiu s’ocuparà, a més, de l’actualitat dels equips de Segona Divisió B,: el Mestalla, l’Alcoià, l’Hèrcules, el Vila-real B, l’Atlético Saguntino, l’Elx i l’Ontinyent. Les imatges d’aquests conjunts seran produïdes pels professionals d’À Punt. S’inclouran també els resums dels partits dels equips de futbol femení, tant de primera com de segona divisió.

El segon programa, de 80 minuts, ampliarà el magazín i pararà esment a altres esports a més del futbol, com per exemple el bàsquet, la pilota valenciana, el ciclisme, l’handbol, l’atletisme o el tennis.

Segons han explicat des del Consell Rector, À Punt «té especial interés» a incorporar la diversitat esportiva del territori valencià i fomentar alhora els programes que permeten visibilitzar, no només els homes i les dones de l’esport valencià d’elit, sinó també l’esport de base.

Al mateix temps, l’acord permetrà generar peces variades i diverses de cadascun dels partits valencians de la Lliga per als programes informatius d’À Punt Mèdia. Els periodistes dels informatius podran realitzar connexions en directe des del camp, fer entrevistes al públic o als directius dels equips, i accedir a les rodes de premsa.

També es podran crear continguts específics per a programes mitjançant l’ús d’imatges d’arxiu. Per a l’emissió a la carta, els mitjans valencians hauran d’arribar a un acord amb la Lliga, com ho han fet alguns mitjans autonòmics que ja disposen d’aquest servei.

Segons han explicat des del Consell Rector, À Punt es reserva la capacitat de triar presentadors entre els professionals que propose la productora, i s’interessarà a potenciar la presència de dones tant en la redacció com en l’àrea tècnica.

Així mateix, han comentat que els equips de futbol valencians «no disposen d’una mínima cobertura mediàtica ni tan sols en les cadenes privades, excepte en aquelles TDT del territori valencià que es fan ressò». La direcció d’À Punt ha considerat adequat incloure aquests programes en la graella perquè «potencien continguts de proximitat, vertebren el territori a través de l’esport i vinculen emocionalment els valencians als seus equips i entitats».

A més de l’acord esmentat, el màxim òrgan de la CVMC ha aprovat la proposta de contractació de tres produccions dirigides al públic infantil: ‘El cau dels feretes’, ‘El diari de Bita i Cora’, i ‘El món de Pau’.

Igualment, el Consell Rector ha aprovat la proposta de contractació del subministrament i actualització de l’equipament dels estudis de producció de televisió del Centre de Producció de Programes de la CVMC. Finalment, també s’ha aprovat definitivament el Reglament orgànic i de funcionament del Consell de la Ciutadania, fet que permetrà cobrir la vacant que existeix actualment.

Et Pot Interessar