11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Massiva afluència de persones en les falles de Gandia 2024

– Les primeres falles d’Interés Turístic Nacional a Gandia finalitzen amb èxit de participació

– L’ocupació hotelera se situa durant Falles en l’entorn del 85%

“Les expectatives d’arribada de visitants s’han complit i hem arribat al 85% d’ocupació hotelera. Malgrat tot, i la massiva afluència de persones aquests dies, hem gaudit d’unes falles sense pràcticament incidents”. Amb aquestes paraules ha valorat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, les falles d’aquest any. Una celebració festiva que ha tingut un gran impacte econòmic a la ciutat i que ha suposat en paraules de l’alcalde, un “salt qualitatiu de les falles” gràcies al reconeixement com a Festes d’Interés Turístic Nacional.

240319 frances 240319 8595

Per a l’edil delegat de Falles, Adrián Vila, la valoració de les falles d’aquest any ha estat positiva. “Les festes han coincidit amb el cap de setmana, hem tingut la platja plena de turistes que han volgut visitar-nos amb l’excusa d’admirar i compartir les nostres falles”. “El temps ens ha acompanyat i tots hem pogut veure la gent molt contenta. Tanquem una setmana gairebé perfecta en tots els àmbits que situa Gandia com una de les ciutats on millor es pot gaudir de les festes falleres”.

Per part seua, Lydia Morant, regidora de Seguretat ha informat que l’ampli dispositiu especial engegat aquests dies de festa s’ha saldat sense incidents destacables. Morant ha fet valdre el treball que han fet des de la Policia Local, la Policia Nacional, els Bombers, la Creu Roja i Protecció Civil perquè tots els esdeveniments s’hagen celebrat amb normalitat malgrat la massiva assistència tots els actes. “Hem d’agrair el compromís de tots perquè la festa s’haja desenvolupat amb tranquil·litat” ha declarat la responsable de la Policia qui ha informat que només s’han imposat 17 denúncies durant els dies festius, cosa que indica “el compromís de les comissions i de tot el món en general perquè les festes s’hagen desenvolupat de la millor manera possible”.

Pel que fa a la jornada del dia 19, aquesta va començar amb la tradicional missa en honor a Sant Josep a l’església del Raval. Tot seguit, membres de la corporació encapçalats per l’alcalde José Manuel Prieto, les Falleres Majors i integrants de la Federació de Falles, van visitar el tapís a la Mare de Déu dels Desemparats situat a la plaça Major.

240319 frances 240319 8724

Posteriorment, la comitiva es va dirigir a presenciar l’última mascletà disparada d’aquest any que va anar a càrrec de la Pirotècnia Germans Ferrández. A partir de les 17.30 hores es va celebrar la processó en honor a Sant Josep que va estar presidida per l’alcalde de Gandia.

Per finalitzar la jornada, i a partir de les 21 hores, va ser el torn de la cremà dels monuments infantils mentre que els monuments majors van iniciar la cremà cap a les 23 hores, sent l’última falla a cremar la de la comissió de la falla Vilanova.

Prèviament, l’alcalde José Manuel Prieto, el regidor delegat de Falles, Adrián Vila, i el de Serveis Bàsics, Jesús Naveiro, van visitar els treballadors que van formar part el dispositiu especial de neteja posat en marxa ahir a la nit per part del consistori perquè, una vegada finalitzades les falles, la ciutat torne a funcionar amb total normalitat.

Articles relacionats