18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

MANIFEST Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a Gandia ¡50 anys de Stonewall, seguim la revolta!

Manifest:

CarolaWoodward 1042Com cada any, la ciutat de Gandia celebra el 28 de juny (des de fa 4 dins la programació de la Gandia Pride, Orgull Gandia) per recordar els fets produïts a Stonewall Inn el 1969, a la ciutat de Nova York, que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual…
La matinada del 28 de juny de 1969, avui fa 50 anys, la policia de Nova York irrompé al bar de Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d’arrestar-hi la concurrència. Aquest bar, a banda de ser freqüentat per transsexuals, lesbianes, bisexuals i gais, era conegut per atraure persones racialitzades, migrades (especialment llatinoamericanes), persones sense sostre i marginades socials.

Aquella nit la ràbia per la brutal actuació policial esclatà als carrers: centenars de persones s’enfrontaren a la policia que acabà replegant-se, incapaç de contindre la resposta irada i espontània de la gent. La comunitat LGTBI deixà, per uns dies, de lluitar en associacions més o menys encobertes per defensar-se i reivindicar-se al carrer.

50 anys després som les mateixes persones que lluitem contra les agressions i els discursos de l’odi que pretenen deshumanitzar-nos. No ens conformem amb la llei 23/2018 de la Generalitat Valenciana, cal fer-la efectiva. Contra el feixisme i contra l’LGTBI-fòbia, ni un pas enrere!

50 anys després som les mateixes persones transsexuals que lluitem per la visibilització, per la dignificació, contra la patologització i per la inclusió sociolaboral en igualtat de condicions.

50 anys després som les persones amb VIH que lluitem contra l’estigmatització social i laboral, la culpabilització individual i la discriminació sanitària.
50 anys després som les mateixes persones migrades o racialitzades que lluitem per fer efectius els drets humans, el dret a l’asil, el dret a gaudir d’espais de seguretat, de cures i de llibertat, i que salvem vides a la Mediterrània.
50 anys després som les persones que denunciem l’assetjament escolar per raó d’identitat de gènere o sexual. Volem una formació crítica amb l’entorn, sense prejudicis i lliure d’estereotips.

50 anys després som les mateixes persones que construïm murs de coratge per afrontar la brutalitat policial, desfermada de nou i un cop més a casa nostra contra les classes populars organitzades.

50 anys després som les mateixes persones que ens organitzem arreu del territori per defensar el dret a un treball digne, garantir l’accés a l’habitatge per a tothom i poder envellir en condicions adequades.

50 anys després lluitem més plegades que mai amb les reivindicacions feministes, perquè som una mateixa lluita per la dignitat humana. Només  és sí!

50 anys després cal tornar a reivindicar que hem estat, som i serem la revolta al carrer per guanyar plegades una vida digna i feliç.
Gandia, 28 de juny de 2019.

Articles relacionats