18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

La Mancomunitat prepara una oferta homogènia de la Safor com a producte turístic

Un producto turístic únic, amb tots els recursos a l’abast, i complementarietat recíproca entre platges i interior. Són els eixos d’un pla que prepara la Mancomunitat de la Safor amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació. 

Este dimarts es van reunir els alcaldes i les alcaldesses de la comarca per a la presentació del Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. A la reunió va assistir Josep Gisbert, director d’Estratègia Territorial de la Secretaria Autonòmica de Turisme. Aquest pla es realitzarà al llarg de tres anys, del 2017 al 2019, amb un cost de 900.000 euros, que serà sufragat entre la Generalitat Valenciana (Agència Valenciana del Turisme), la Diputació de València (Patronat de Turisme) i la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Per al president de la Mancomunitat, Salvador Femenia, els principals objectius d’aquest pla són crear una destinació turística madura de qualitat, desestacionalitzar el turisme i contribuir al reequilibri socioterritorial, generar una oferta turística atractiva més enllà del model de sol i platja, i promoure-la de manera adequada, crear productes turístics que diversifiquen l’oferta a fi d’incrementar la seua qualitat i sostenibilitat, i dirigir els fluxos cap a altres zones oferint activitats atractives que complementen el dia de platja (visites al Parc Natural, rutes en bicicleta, culturals, naturals, gastronòmiques, etc.). Les línies d’actuació es basen principalment en l’estructuració de nous productes turístics i la potenciació dels ja existents. Es planteja una senyalització comarcal de tots els recursos turístics destacats de la comarca, municipis, senders, patrimoni, museus, etc., perquè done una imatge homogènia de l’oferta principal de la comarca dels 31 pobles i de les 9 platges. També es proposa el llançament d’un nou producte turístic que pose en valor part de la història de la comarca de la Safor, així com els diferents paisatges de l’aigua i l’agricultura (el sucre), i el patrimoni relacionat, a través de figures com els Borja, els Centelles, Ausiàs March a la Safor, amb una repercussió internacional. D’altra banda, es treballa la recuperació de part del camí de l’antic trenet Carcaixent-Dénia, a fi de convertir-se una nova via verda de connexió entre la Ribera Alta, la Safor i la Marina Alta. A aquesta via es poden anar connectant altres rutes ciclopeatonals que unisquen elements patrimonials de la Safor, creant una xarxa comarcal anomenada “Descobreix la Safor, de la platja a l’interior”.

Per tal de portar a terme aquesta promoció turística, es crearà una imatge turística homogènia, amb edició de mapes, de guia de senders de la Safor, de material promocional, informatiu, guies turístiques, fullets de turisme actiu esportiu, etc., i l’ús de les diferents eines tecnològiques com la creació d’un portal web, i l’ús de les xarxes socials i d’aplicacions per a mòbils. Finalment, es proposa una línia d’investigació I+D+i per a l’estudi del producte turístic de la xarxa comarcal de rutes de la Safor i del producte turístic de l’aigua, el sucre, els Borja, els Centelles, Ausiàs March a la Safor.

Articles relacionats