22.6 C
Gandia
Diumenge, 3 juliol, 2022

Malestar dels agricultors valencians de cítrics amb la Conselleria d’Agricultura

Els agricultors valencians veuen amb certa enveja com el govern regional de Múrcia ha duplicat la contractació d’inspectors de fruita en les últimes setmanes, per a controlar l’arribada de cítrics de tercers països.

Gràcies al treball dels nous inspectors s’ha pogut millorarel  control, fruit de la millora ha sigut el resultat de què s’han tornat prop de 2000 tones que venien amb la plaga de la taca negra. Plaga que és molt perjudicial per a les taronges.

Des de col·lectius d’agricultors locals assenyalen que “mentre els murcians segueixen la seua tasca de la defensa de l’agricultura local, a València és tot el contrari, ni se secunda ni es contracta, per aquest motiu la Comunitat Valenciana es troba en la primera posició del rànquing nacional de terres abandonades“.

Una altra de les qüestions que afligeixen al sector és la prohibició de certs insecticides. Des de fa uns anys han eliminat quasi la meitat del catàleg de fitosanitaris. El que ha permés que les plagues s’han fet propietàries i senyores del camp.

Assenyalen els agricultors que “és impossible traure beneficis, si durant els mesos d’estiu estàs cada 20 o 30 dies polvoritzant, tant en turbo com en pistola per a erradicar les plagues. Hui els insecticides permesos costen centenars d’euros i la seua persistència és mínima“.

Ara per ara són ja les associacions d’agricultors les que estan demanant a crits la permissivitat d’utilitzar aquells insecticides que en el seu moment eren efectius.

Destaquen que “el futur del camp valencià és veritablement incert encara que en la present temporada han millorat les cotitzacions, no obstant això és la Conselleria d’Agricultura la que ha de donar solucions per a poder fer viable el camp valencià“.

Articles relacionats