23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

L’Skate Park de la platja de Tavernes llueix per la tasca dels alumnes del taller d’ocupació

• Tavernes estrena la millora paisatgística del skate park de la platja realitzada pels alumnes del taller d’ocupació

• El disseny està lligat a la filosofia del reciclatge i la reutilització de materials que havien sigut retirats fa un temps dels carrers de la localitat

• L’espai compta també amb una escultura d’acer de l’artista local Jesús Martín ‘Chule’ que simula el moviment d’un patí de skate sobre la pista

La platja de Tavernes de la Valldigna va celebrar dimecres de vesprada una jornada de portes obertes per presentar la rehabilitació integral del skate park del parc del Nord i el seu entorn. Una actuació executada per l’alumnat del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna V’. Un programa de formació destinat a 30 persones desocupades que reben formació teòrica i pràctica en especialitats de forestal, jardineria i obra/pintura i que han sigut els artífexs d’aquesta transformació.

Una millora de l’espai que ha combinat aquestes tres especialitats i on s’han centrat a anivellar el terreny, col·locar voreres, paviments o xicotets marges de pedra viva. Tot això seguint un disseny lligat amb la filosofia del reciclatge, la reutilització de materials i la sostenibilitat reutilitzant materials que fa temps havien sigut retirats dels carrers de la localitat i estaven emmagatzemats al dipòsit municipal de la brigada. Ara se’ls ha donat una segona vida amb un cost zero.

De la mateixa manera les espècies elegides per a la cobertura vegetal de l’espai han estat elegides pel seu baix manteniment i la seua baixa exigència d’un recurs tan escàs com és l’aigua. Una alternativa vegetal que s’integra de manera natural en l’entorn del skate park.

Aquest espai també compta amb una peça d’art. Es tracta d’una escultura, obra de l’artista local Jesús Martín ‘Chule’, feta en acer corten modelada formant ones que simulen el moviment d’un patí de skate volant sobre la pista. A més, la peça està feta també a partir d’una xapa d’acer que ha estat reutilitzada i s’ha recuperat per donar-li una segona vida en forma d’obra d’art. Ahir de vesprada els alumnes d’aquest taller van estar presents en la jornada de portes obertes on es va fer valdre el treball que han fet al llarg de les últimes setmanes.

L’alcaldessa Lara Romero va destacar durant l’acte la importància d’aquests tallers que serveixen “per a millorar, formar i transformar i que a més són una segona oportunitat que la vida dona a les persones”. “No m’agrada parlar de projectes, sinó de persones i aquest treball és reconfortant perquè us fa sentir útils. Teniu l’oportunitat de transformar Tavernes i nosaltres de millorar la vida de les persones”, va dir l’alcaldessa dirigint-se als alumnes.

Per part seua, el regidor de Foment Local, Josep Llácer, va ressaltar el creixement i la millora que ha suposat aquest taller per als participants i va destacar la tasca que hi ha darrere per a posar en marxa aquests projectes tant des de la part administrativa com dels professors i els alumnes. “Vosaltres que esteu en aquest taller heu de valorar l’experiència de treballar i formar-se amb un professorat fantàstic per a fer que Tavernes siga un municipi millor”, va afegir el regidor.

El director del taller d’ocupació ‘Millorem Tavernes de la Valldigna V’, Javier Gironés, i el professor d’aquest taller, Vicent Boronat, van destacar durant la seua intervenció el treball de l’alumnat que ha format un gran equip i una gran família, a més de tindre l’oportunitat de formar-se en aquestes especialitats.

L’artista Jesús Martín ‘Chule’ va explicar el procés de creació de l’obra destacant que un dels seus objectius és “poder transformar el medi ambient i per això la meua col·laboració implica reutilitzar les coses. Entre tots podem fer camí en aquesta qüestió”. “Els alumnes i els professors han posat la seua sensibilitat i jo la meua creativitat i la suma d’aquestes coses fa que es creen obres tan boniques com aquesta”, va concloure.

Platja Tavernes de la Valldigna Skate Park 1
Platja Tavernes de la Valldigna, Skate Park

L’acte va finalitzar amb la foto de família de l’equip del taller d’ocupació i les autoritats i després tots van poder gaudir d’una exhibició de skaters locals que van participar en aquesta jornada de portes obertes.

Articles relacionats