15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

L’oposició de Vilallonga demana la intervenció del PSPV davant la situació “insostenible” de l’alcalde

Compromís i dues regidores no adscrites de Vilallonga han demanat la intervenció del PSPV davant el que consideren una situació insostenible de l’alcalde socialista.  Dimarts es va celebrar un ple en el que les regidores no adcrites van donar compte de la sentència del Jutjat del Social en la que es declara il·legal la suspensió de sou i treball de tres anys decretada per l’alcalde contra un treballador a qui va posar un detectiu mentre estava de baixa. Al ple municipal va assistir l’empleat sancionat per l’alcalde, treballadors de l’Ajuntament i representats de la UGT entre el públic. L’Ajuntament ha estat condemnat a readmetre al treballador, pagar-li els salaris deixats de percebre i els honoraris dels advocats. A la factura caldrà afegir els costos que ha tingut per a l’Ajuntament el detectiu contractat més els servicis d’assessoria i advocats contractats per l’Ajuntament per a tramitar l’expedient.

El regidor de personal, Juanjo Sanchis, va demanar disculpes i va reconéixer que l’actuació havia causat dany a este veí i a la seua familia. Per contra, la primera autoritat va dir que “ho tornaria a fer exactament igual” i es va negar a reconéixer cap equivocació. Segons les regidores no adscrites, en públic es va dirigir al treballador “amb sorna”.

Els quatre regidors de l’oposició (dos no adscrites i dos de Compromís) lamenten el “despropòsit que ha estat l’actuació de l’alcalde, motivada únicament per la seua inquina contra tot aquell que no li segueix la corrent. El temps ens ha donat la raó, i quatre mesos després de denunciar que esta sanció era arbitrària, injusta i totalment desproporcionada, el Jutjat ha confirmat que l’única  actuació que era il·legal era la de l’alcalde castigant a este treballador”. Els dos grups municipals reclamem al PSOE valencià que intervingai exigisca a l’alcalde, Enrique Llorca, el compliment del punt 12 del “codi ètic” del PSPV, que estableix que hauran d’abandonar els càrrecs públics i dimitir els càrrecs públics als que se’ls haja obert judici oral per causa de corrupció, “com ocorre amb Enrique LLorca a qui la fiscalía li demana nou anys d’inhabilitació”. 

En eixe sentit, senyalen que “és hora de predicar amb l’exemple” en la lluita contra la corrupció i la dignificació de la clase política, i a Vilallonga s’han superat tots els límits personals i és hora de posar fi a esta situació.

Articles relacionats