L’òpera «Bastià i Bastiana» fa parada a Benifairó

El projecte de «Les Arts Volant» farà parada a Benifairó este divendres 6 de juliol, a les 22’30, amb la representació de l’òpera de Mozart «Bastià i Bastiana» al carrer Sant Roc.

Aquest és un projecte de difusió cultural del Palau de les Arts i la Diputació de València, amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia. Aquesta proposta pretén,que els habitants de nuclis residencials allunyats dels grans teatres d’òpera de les capitals puguen vore una òpera que es representa prop de les seues llars. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se.

El títol escollit és una de les òperes, realment un «singspiel», gènere amb característiques semblants a la sarssuela, més emotives i interessants del jove Mozart, la va compondre amb només dotze anys: Bastià i Bastiana, una història d’amor entre dos joves que transcorre en un humil llogaret de pastors.

Des de l’equip de govern benifaironer destaquen que «la representació que s’oferirà divendres és una fita cultural de primer ordre en la història de Benifairó. Qui anava dir que al carrer Sant Roc, allí per on passava la séquia i on ajocades les dones del poble feien la bugada, un carrer humil de treballadors del camp, allí mateix, es representaria una òpera. Durant aquesta legislatura s’ha treballat per mantindre una programació cultural estable, amb altres actes importants, com va ser la visita de la Banda Municipal de València. Benifairó és un poble musical, la història de la banda així ho ratifica, i amb projectes com aquell que es va realitzar als anys trenta, on el secretari del poble va escriure el llibret d’una sarsuela amb el títol de «El Certamen», el mestre de la banda va compondre la música, i els músics i la gent del poble la interpretaren, una producció completament local. Bé mereix un poble tan musical, un regal com aquest de la representació de Bastià i Bastiana».

 

Et Pot Interessar