L’oliver Kiko Roig apunta a figura internacional del kiteboarding

Foto de grup dels participants a la primera prova.

Els millors esportistes del kiteboarding nacional i internacional, com ara Liam Whaley, Alex Pastor, Rita Arnaus, Jerome Cloetens, David Tonijuan o Kiko Roig (a la imatge superior en competició), han participat aquest cap de setmana en la primera de les proves de la Spain Kiteboarding League 2018, que tindrà la seua segona parada a Oliva els dies 22, 23 i 24 de juny. La delegació valenciana ha sigut la més nombrosa de la competició, amb 15 riders i de les millors classificades, amb la victòria de l’oliver Kiko Roig en la modalitat d’Strapless, i la 4ª posició de l’alcoiana Sarai Terol en la modalitat de Freestyle. 
Dissabte, primer dia de competició, va començar amb una brisa de ponent amb la qual les escoles locals col·laboradores van poder impartir cursos gratuïts de surf, wake, kite, SUP i wind per als més xicotets, amb la presència de la campiona del Món Junior de Wake, Telma Cester, que va ajudar amb una primera presa de contacte amb aquest esport. A partir de les 14.00 el ponent va arribar a ratxes de 25 nusos, la qual cosa va fer avançar la competició fins a les finals en les categories de Freestyle masculí i femení.
Diumenge es va reprendre la competició amb la final de Freestyle Femení entre Rita Arnaus i Isabeau Galiart, sent la victòria per a la internacional Rita Arnaus. La tercera posició va ser per a l’actual campiona del Món sub19, Claudia León, enfront de la valenciana Sarai Terol.
En la categoria Strapless el nivell ha pujat de forma considerable pel que fa a l’any passat, i riders com Rafa Madueño, David Marín, Pablo García o Ruben Cano van deixar clar que han estat entrenant molt dur aquest hivern. La final la van disputar Kiko Roig i Luis Bardón, emportant-se la victòria el jove natural d’Oliva Kiko Roig, qui es va iniciar en el kite amb 10 anys en les platges de la ciutat i que ara, amb tan sols 17, ja apunta a ser un dels millors riders en aquesta disciplina a nivell internacional. El tercer i quart lloc va estar molt renyit i va ser Claudio Tabares qui es va emportar la 3ª posició enfront de Ruben Cano, qui va sorprendre a tots amb una gran projecció pel que fa a l’any passat

En Freestyle masculí, es van complir els pronòstics i van anar els campions del món Liam Whaley, Alex Pastor i els internacionals David Tonijuan i Jerome Cloetens, els que van disputar una final amb un nivell propi de WorldCup amb un potent vent de ponent. En benefici de l’esdeveniment i del propi públic es va optar per una final a 4 riders com es fa en el campionat del món, la qual cosa va fer que el públic gaudir d’una final inoblidable.

Et Pot Interessar