LOLA JHONSON DIU QUE TVV VA TRACTAR AMB «HONESTEDAT» L’ACCIDENT DEL METRO

La també exportaveu del Consell ha comparegut este dilluns a la comissió de les Corts Valencianes que investiga l’accident de la línia 1 del metro de València del 3 de juliol del 2006, en què han mort 43 persones i altres 47 han quedat ferides.

Lola Johnson ha indicat que a les 14.30 hores del 3 de juliol del 2006 -al voltant d’una hora i mitja després que ocorreguera el sinistre- «ja hi havia una llançadora i estava emetent en directe» i, a més, «l’informatiu d’este dia es va allargar».

Al principi de qualsevol tragèdia, ha manifestat, «hi ha molta més confusió que informació», per la qual cosa cal tindre «prudència» i, sobre esta qüestió, ha dit que de TVE va aprendre que «cal ser el primer quan es pot ser el primer; el primer a ficar la pota, no».

Lola Johnson ha indicat que plantejava al seu equip que l'»objectiu» que tenien era «informar» i «no caure en la utilització política que altres estaven fent o volien fer». «El treball que es va fer ha estat amb responsabilitat i honestedat», ha ressaltat, i ha dit que van treballar «amb respecte als processos judicials i a les investigacions».

«No tenia cap capacitat sobre temes informatius, tot el que té a veure amb informatius era responsabilitat del director d’informatius», que en aquell moment era Lluís Motes. «Em sembla just i honest que siga la persona responsable la que diga per què es van prendre unes decisions i no altres, si considera que ho ha de fer», ha ressaltat.

«No vinc a valorar ni el treball de ningú, ni l’opinió de ningú, ni l’informe de ningú», ha manifestat Johnson. El diputat popular Rubén Ibáñez ha avançat que el seu grup demanarà la compareixença de les persones que ho van redactar.

Johnson ha començat la seua intervenció amb una «declaració d’intencions». Ha assenyalat que, per a ella, les Corts són una institució «sagrada» i, per tant, ha dit que no se li «passaria per la cap» no acudir a comparèixer. També ha ressaltat: «Sempre he treballat de manera honesta i responsable i mai en el meu ànim ha estat fer alguna cosa malament de manera conscient, ni ho he ordenat a ningú», tot i que «això no vol dir no haja pogut cometre errors».

L’exconsellera ha destacat que en cada càrrec de responsabilitat que ha tingut ha intentat fer «el màxim possible i tan bé com es puga i si havia d’elegir, tan bé com es puga». En Punt 2, ha dit que el seu treball ha estat donar «visibilitat» a una cadena que fins aquell moment era «gairebé invisible per als valencians». També ha assenyalat que en la seua etapa en Informatius, un de les seues funcions ha estat posar en marxa un canal de 24 hores «i ho vam posar en marxa en poc temps».

El parlamentari de Ciutadans Alexis Marí, ha titllat de «molt infame» el tractament informatiu de l’accident en RTVV i, alhora, el socialista José Muñoz ha preguntat «quan va deixar de ser una periodista meticulosa per ser una periodista irresponsable» i ha qualificat que el treball que va desenvolupar en Canal 9 ha estat «penós i infame». Muñoz també ha qualificat de «pornogràfic» que «una directora d’informatius de Canal 9 acabe sent portaveu del Consell.

Eduard Punset ha mort aquest dimecres als 82 anys