L’Oficina de Turisme d’Oliva augmenta la xifra d’usuaris un 85% en un any

La xifra de visitants a l’Oficina de Turisme d’Oliva ha augmentat un 85% en un any, segons onts municipals. El tota d’usuaris ha ascendit a 9.460 persones (4.149 espanyols i 5.311 internacionals) , enfront dels 5.553 usuaris que van visitar l’oficina l’any passat (2.074 nacionals i 3.479 estrangers), la qual cosa suposa 3.907 beneficiaris més i un augment del 85 % pel que fa al mateix període de l’última temporada (des d’agost de 2017 fins ara). És a dir, que mensualment passen per les dependències de la Tourist Info quasi 800 persones, sent els mesos de març a setembre on es concentren el 60 % de totes les demandes.
Per llocs de procedència, els usuaris nacionals i internacionals pràcticament s’han equilibrat, distribuint-se en un 48,3 % per als espanyols i un 51,7 % per als estrangers.
A nivell nacional, les comunitats autònomes que més usuaris han aportat a les dependències de l’Oficina de Turisme són la València, Madrid, Catalunya i País Basc. Pel que fa als visitants internacionals, els turistes que més informació demanden són els de Regne Unit, França, Alemanya i Holanda que sumen 4.508 visites. En l’altre extrem hi ha Japó, Nova Zelanda, Vietnam i Tailàndia amb 5 visites. El terme mitjà de visites se situa entre els visitants de Suïssa, Canadà, Austràlia, Noruega, Finlàndia, Estats Units o Dinamarca, entre uns altres. 
De moment, els dies més concorreguts en l’Oficina de Turisme han sigut els passats 13 i 19 de juliol amb 168 i 188 demandes, respectivament.
Respecte al tipus de demanda que sol·liciten els usuaris de l’oficina, tant nacionals com a internacionals, la prioritat la marca la informació local, principalment l’agenda turística, seguida de qüestions sobre activitats culturals, informació sobre transports, festes, rutes i senderisme, serveis, oci, parcs naturals, mercats ambulants, platges, gastronomia i allotjaments, entre uns altres.
Entre les activitats amb més èxit de participació i de sol·licitud d’informació es troben les visites guiades al centre històric, les rutes cicloturístiques i de senderisme, les visites al Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i a la Font Salada i altres demandes relacionades amb la gastronomia, activitats esportives i visites a altres localitats veïnes.
La Regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Mireia Morera, ha mostrat la seua satisfacció per la labor que es realitza en les Tourist Info d’Oliva. Segons Morera, “les oficines de turisme juguen un paper fonamental en l’experiència turística, oferint informació d’interès sobre l’oferta i posant en valor els nostres recursos. Platges, història i tradicions, esdeveniments turístics i esportius, gastronomia i l’àmplia oferta d’activitats de turisme actiu i esportiu com el golf, la hípica, el ciclisme conformen una proposta sòlida i de qualitat que es promociona des de les nostres oficines”
A més, l’edil de Projecte Ciutadans d´Oliva ha indicat que “la quantitat i la qualitat de la informació que es proporciona des de l’Oficina de Turisme fa més fàcil l’estada dels turistes, presta un servei públic necessari i influeix positivament en la imatge d’Oliva i de tota la comarca posicionant-la com un de les destinacions turístiques més importants de la Comunitat Valenciana”.

Et Pot Interessar