19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

L’Odissea de Xeresa per tal d’acabar el pont del pas a nivell

– Després d’imprevistos i multitud de problemes, les obres entren en la seua recta final

Les obres del pont del pas a nivell han sigut una reivindicació i una feina important al govern municipal de Xeresa durant els últims anys. Al passat plenari, l’oposició preguntava a l’Alcaldessa de Xeresa quin és l’estat actual de les obres. És cert que existeixen dubtes en la ciutadania respecte a aquest tema, ja que existeix un retard i segons les primeres previsions les obres ja haurien d’estar acabades.

Cronològicament l’obra ha passat per les següents fases:

A gener del 2017 el Ministeri de Foment formalitzava amb l’empresa adjudicatària de les obres el contracte, fins març seguien diversos tràmits formals per poder iniciar les obres. A març d’aquest mateix any, Carreteres presentava un informe negatiu d’autorització de les obres per haver-hi al projecte deficiències a resoldre per ocupació de domini públic i plantegen un projecte modificat.

Després d’açò, l’Ajuntament va realitzar una sol·licitud a Foment i a ADIF per conéixer l’informe i el motiu detallat de la paralització de l’obra.

A novembre l’Ajuntament tornava a sol·licitar a Foment un informe per escrit i la documentació obrant a l’expedient que acredite els retards d’inici de l’execució del projecte. A febrer del 2018 es complia un any d’inactivitat, en març anaven l’anterior Alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis i l’actual Alcaldessa, Anabel Peiró a Madrid per reunir-se amb ADIF i en abril es va realitzar una reclamació per inactivitat al Jutjat Central del Contenciós Administratiu.

Les obres s’inicien a gener del 2019 perquè poc després les obres es paren perquè l’empresa entra en fallida. L’Alcaldessa de Xeresa es va reunir amb el Diputat Joan Baldoví i així aconseguir pressionar perquè es reprenguen les obres, açò va ser efectiu, ja que a setembre s’adjudica l’obra a una nova empresa, que és l’empresa actual i es reprenien les obres. A finals d’any, novament tornaven a paralitzar-se, en aquest cas a causa que Foment no permetia treballar mentre circulaven els trens. Açò comportava que per a l’empresa fora inviable per la limitació horària.

Finalment, després de diverses reunions de l’Alcaldessa de Xeresa amb Foment i ADIF i sent l’última d’elles a principis de juliol també amb l’empresa adjudicatària, es reprenen les obres per a marcar com a objectiu de finalització a finals del 2020.

Articles relacionats