13.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

Lliurament del III Premi de Poesia Pare Miret de Beniop

– El pati del centre cívic i cultural de l’antiga Quadra de Beniopa va acollir divendres passat l’acte de lliurament del III Premi de Poesia Pare Miret de Beniopa

– Organitzat per Saforíssims Societat Literària i els festers de la Mare de Déu dels Desemparats de Beniopa, amb el patrocini de la regidoria de Cultura i la Junta de Districte de Beniopa. Hi lacol·laboració de Carns Fuster.

frances 200717 3359Dirigit per Isabel Canet, escriptora i secretària del Jurat (Josep Piera, Irene Verdú i Joan Deusa), l’acte va comptar amb la intervenció de l’escriptor local, Toni Garcia Oliver, qui va parlar de l’obra i la vida del Pare Miret, i del recital dels poemes finalistes per part dels autors: J.B. Bigatà, Ferran Bretó, Joaquim Cano, Raül Navarro, Salut Pla i Carles Villa.

Hi van parlar també la presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Amparo Victoria i el president de Saforíssims, Societat Literària, Rafa Gomar.

Finalment, es va lliurar el guardó al guanyador, el jove poeta de Tarragona, Pablo Varona Rubio, consistent a 250 € i una escultura de l’artista Josep Basset. També s’hi va presentar la plaquette on s’han publicat les obres.

El toc festiu va arribar de la mà d’un concert de música i dansa. Que va estar a càrrec de l’artista d’Alzira Ona Nua i de la ballarina Clàudia Baldoví. La intenció del premi no és altra que fer perdurar la memòria i el coneixement de l’obra de l’autor de Beniopa, el Pare Miret. Fomentar, en general, l’estima, el reconeixement i la divulgació de la poesia, que compta a la nostra comarca amb importants figures literàries.

Articles relacionats