L’IVAM ESTUDIA RETIRAR EL TÍTOL DE DIRECTORA HONORÀRIA A CONSUELO CISCAR

El passat 25 de gener, l’actual direcció de l’IVAM anunciava una sèrie de mesures amb motiu de la investigació penal contra, entre d’altres, Consuelo Ciscar i l’exsubdirectora Raquel Gutiérrez, per la presumpta comissió dels delictes de malversació de cabals públics, de prevaricació i de falsedat documental.

Fonts del museu han explicat a Europa Press que esta reunió es produirà dimecres i que la direcció de l’IVAM va a traslladar als integrants de l’organisme una proposta per a intentar dilucidar la retirada o no d’este càrrec simbòlic a Ciscar. Es dóna la circumstància que no existix una regulació sobre este aspecte, com sí es dóna, per exemple, al Consell Valencià de Cultura (CVC), el reglament del qual recull específicament les causes de cessament d’un membre i no que no es pot destituir un conseller per una imputació, sense que hi haja condemna.

Durant la reunió, està també previst que s’aborde també la situació de Raquel Gutiérrez, qui ja no és subdirectora però que continua treballant al museu en la seua plaça de tècnic. La institució ha acordat iniciar els tràmits per a incoar un expedient disciplinari però, com hi ha un altre òrgan investigant alhora, caldrà estudiar si este expedient queda en suspens, ja que no hi pot haver dos processos paral·lels.

La causa està oberta per prevaricació, falsedat i malversació i imputar, a més de a Císcar, als quals foren subdirectors d’Administració i Finances.

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents