22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

L’IES Tirant lo Blanc de Gandia Escola Ambaixadora del Parlament Europeu

El passat d’octubre, el nostre centre va participar en les jornades celebrades a Madrid en les Oficines del Parlament Europeu en el Passeig de la Castellana, per a fer tasques de coordinació del Programa educatiu dirigit a l’alumnat d’ensenyament secundari, batxillerat i de formació professional.

El Tirant lo Blanc compta des del 2020 amb ambaixadors júniors com a representants de l’alumnat de les diferents branques educatives i ambaixadors sèniors com a portaveus del claustre de professorat representant així a la totalitat de la comunitat del centre.

La missió del Tirant a través d’aquest programa durant el present any consisteix a afermar la difusió de les oportunitats que els ofereix ser ciutadans europeus i conscienciar tot el col·lectiu educatiu del paper que exerceix el Parlament Europeu en el procés decisori europeu.

A través d’activitats lúdiques integrades transversalment en els diferents currículums, l’espai informatiu situat en el hall principal i la celebració amb actes dels dies europeus especialment el 9 de Maig, Dia d’Europa, el Tirant lo Blanc transmet els valors de la Unió Europea de respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, de l’Estat de Dret i el respecte dels drets humans, inclosos els drets de les persones que pertanyen a minories.

Com a objectiu final s’aconsegueix que els joves coneguen les seues possibilitats d’acció i comprenguen la importància de votar en les eleccions al Parlament Europeu.

foto jornadas

El pròxim 12 de novembre els alumnes ambaixadors del centre participaran en l’esdeveniment organitzat per Euroscola d’Estrasburg dedicat al tema “La Unió Europea en el món; Com t’agradaria que fora el nostre futur?” en el qual podran fer preguntes als ponents, que seran un vicepresident del Parlament Europeu i un expert mitjançant vídeo en streaming interpretat en les llengües europees d’anglés, francés, alemany, espanyol, italià i polonés.

Articles relacionats