27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

L’IES MARIA ENRÍQUEZ DE GANDIA AUGMENTA L’OFERTA DE CICLES FORMATIUS

– El nou cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma s’afig a l’oferta de cicles presencials i semipresencials i el curs d’especialista en programació de vídeo-jocs i realitat virtual.

Des de 2010 l’IES María Enríquez de Gandia ha incrementat l’oferta formativa en totes les especialitats i nivells de la branca d’informàtica en la Formació Professional.

Actualment, un centenar d’alumnes imparteixen el primer i segon curs del Grau Mitjà de Sistemes en Microinformàtica i Xarxes. De fet, en aquests moments una trentena estan fent la Formació en Centres de Treball en empreses de la Safor i en altres països europeus gràcies al programa ERASMUS+. Aquest alumnat, en acabar el cicle mitjà, podrà continuar un cicle superior d’informàtica que també consisteixen en dos cursos i pràctiques sense necessitat de canviar de centre.

Respecte als cicles superiors, l’institut ofereix la possibilitat de formar-se com a futurs administradors de xarxes i sistemes informàtics cursant el Cicle Superior d’Administració Sistemes i Xarxes.

En aquest cas, l’institut ofereix la modalitat típica basada en l’assistència diària a classe i la modalitat semipresencial en la qual l’alumne realitzar gran part de la faena a casa i assisteix a unes sessions de tutories. Aquesta última opció és la preferida per molts alumnes que compatibilitzen els estudis amb el treball. Entre les dos modalitats hi ha un total de 95 alumnes.

L’altre Cicle Superior que fa anys que està oferint el centre gandienc és el Cicle Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Aquesta és l’opció preferida pels apassionats pel disseny web i enguany compta amb vora 50 alumnes repartits en els dos cursos.

Així, en els darrers 10 anys el centre ha impartit aquestes dos modalitats de cicle superior i la de cicle mitjà però una novetat en aquest any 2021-2022, ha sigut la impartició d’un Curs d’Especialització en Disseny i Programació de Videojocs. Es tracta d’una formació molt concreta d’un sol any de durada i que pot fer aquell alumnat que ha finalitzat un dels cicles superiors.

Així i tot, des del Departament d’Informàtica i la Direcció del centre s’han fet les gestions pertinents per a acabar de completar l’oferta formativa d’FP d’Informàtica a Gandia i esdevindre el centre de referència a la Safor. Per al curs vinent, l’IES Maria Enríquez de Gandia oferirà el Cicle Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma orientat a formar futurs programadors d’aplicacions mòbils i d’escriptori.

Des de fa anys que als cicles superiors no només està matriculant-se l’alumnat que ha acabat el Cicle Mitjà. Molts amants de la informàtica i, sobretot, professionals del sector interessats a ampliar o perfeccionar els seus coneixements està responent molt bé davant aquest ventall de possibilitats.

Articles relacionats