27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Liduvina Gil: “Amb un senzill test podem curar el càncer de còlon, el segon més mortal”

Hui 31 de març, Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Còlon, des de la regidoria de Sanitat i Polítiques Saludables se sumen a la campanya de l’AECC. https://elotrotest.com

Él càncer colorectal és un dels tumors més freqüents i el segon més mortal del territori valencià, després del de pit. Cada any es detecten al nostre territori 4.371 casos, però si es detecten a temps, poden curar-se en un 90 % dels casos.

“Per això és important sumar-se a la crida que fa l’Associació Espanyola contra el Càncer, que alerta que 681.000 valencians en edat de risc, el 50 per cent de la població entre 50 i 60 anys, no participen de les proves. Perquè el programa siga efectiu, cal que s’adherisquen almenys un 65% de la població”.

El càncer colorectal es pot detectar en estadis inicials amb una senzilla prova, el Test de Sang Oculta en Femta (TSOH). És una prova no invasiva, gens molesta, que tracta de determinar la presència de sang no visible en la femta per a detectar a temps pòlips o lesions en el còlon que podrien derivar en un tumor maligne.

Articles relacionats