18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

L’Iboga Summer Festival de la platja de Tavernes comença amb rècord d’assistència

Més de 20 artistes internacionals de renom com Goran Bregovic, Dub Inc, Talco, Auxili o Tesa actuen este cap de setmana en la zona sud de la platja vallera

La primera jornada de festival, gratuïta per als veïns i veïnes de Tavernes, va ser un èxit d’assistència i de bon ambient

Per tal de protegir l’entorn natural i les dunes, s’ha reforçat el personal de seguretat, informació i vigilància

La millor música internacional dels gèneres balcànics, reggaeska i drum and bass ha tornat a la platja de Tavernes de la Valldigna. La huitena edició de l’Iboga Summer Festival ja està en marxa després que ahir es celebrara la primera jornada del festival, amb rècord d’assistència i les actuacions de la batucada Sambango, La Otra, Kogor, Jamones con Tacones, The Pickin Boppers, Cristosaurio i els portuguesos Kumpania Algazarra.

Per davant, tres dies replets de concerts d’artistes valencians i de reconeguts grups internacionals com Goran Bregovic, Dub Inc, Auxili, Tesa, La Yegros, Talco, Maluks, Vandal, Sara Hebe o La Trocamba Matanusca, que passaran pels dos grans escenaris del festival. Ahir molts veïns i veïnes de Tavernes van gaudir del festival aprofitant la promoció gratuïta per als vallers i valleres, i cal recordar que amb la polsera d’ahir dimecres es poden adquirir entrades al 50%.

La huitena edició ja ha batut el rècord absolut d’assistència i té com a principal novetat el canvi d’ubicació del recinte, situat en la zona sud de la platja junt al camí Marenys, i amb una zona d’acampada habilitada per a més de 7.000 persones. Per tal de protegir l’entorn natural, s’ha reforçat el personal de seguretat i vigilància que informarà als i les assistents sobre l’obligatorietat de protegir les dunes i mantindre neta la platja i tot l’entorn, incidint en la importància del reciclatge i el respecte al medi ambient.

A més dels dos escenaris, Endorphine Stage i Dopamine Stage, el mercadet d’artesania, la zona de food-trucks, el globus aerostàtic, l’àrea chill out, i tots els serveis habilitats per al desenvolupament de l’esdeveniment musical.

Per últim, el festival ha posat a disposició dels iboguers i ibogueres diferents opcions d’autobusos gratuïts per a traslladar-se des de la platja o l’estació de tren de Tavernes fins al festival, per tal de fomentar l’ús del transport públic.

El regidor de Festivals, Josep Llàcer, ha assenyalat que “és una magnífica notícia l’èxit d’assistència a l’Iboga després dels anys de pandèmia. Els festivals suposen un impuls i deixen un impacte molt positiu a Tavernes, ahir ja vam veure el bon ambient i la gran afluència de gent que tindrà la platja estos dies”.

Articles relacionats