14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

L’hospital de Gandia posa en marxa el novè quiròfan

La consellera de Sanitat Universal i SalutPública, Ana Barceló, ha visitat este dijous el departament de salut de Gandia i ha destacat les millores d’humanització recentment introduïdes tant en les àrees de Maternitat i Pediatria de l’hospital Francesc de Borja, com en els centres de salut de Beniopa i Corea, que ja disposen del sistema de gestió de torns instal·lat prèviament amb èxit en l’hospital.
En concret, la responsable de Sanitat ha visitat el nou quiròfan de l’hospital Francesc de Borja, que s’ha engegat recentment per a assistir urgències obstètriques i per a funcionar com paritori d’alt risc. És el novè quiròfan que disposa l’hospital, que va obrir les seues portes en 2015 amb vuit quiròfans, i en l’obertura del qual s’han invertit 270.000 euros.
La consellera, que ha visitat el centre acompanyada per la directora territorial de Sanitat de València, Maite Cardona; la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut una reunió amb l’equip directiu del departament de salut a la seua arribada a l’hospital i ha destacat “les millores en humanització introduïdes en els últims mesos en el departament, que sens dubte redunden en una millor atenció als pacients”.
Exemple d’açò són també els tallers de lactància materna que es realitzen diàriament en la nova sala condicionada per a açò en l’àrea maternal de l’hospital. Es tracta d’una iniciativa de l’equip d’infermeria de la unitat de Maternitat amb l’objectiu d’assessorar a les mares en els primers dies de vida del nounat.
Una altra de les mesures d’humanització de l’assistència engegada en l’hospital són els proyectores audiovisuals instal·lats en una de les consultes externes de Pediatria i en Urgències pediàtriques amb la finalitat de tranquil·litzar i entretenir als xiquets mentre se’ls realitzen proves, cures o tractaments, “la qual cosa a més permet treballar de forma més eficaç als sanitaris”, com ha destacat la consellera.

Atenció Primària

A més de visitar l’Hospital Francesc de Borja, la consellera ha acudit també el centre de salut de Corea, a Gandia, per a comprovar l’eficàcia del sistema de gestió de torns a través de pantalles i màquines expenedores de tíquets.
Aquest procés, que ja es va engegar amb èxit en l’Hospital i ara s’ha introduït també en el Centre de Salut de Beniopa, permet un major control per part dels professionals del procés assistencial dels pacients; evita cues en el mostrador, i manté la confidencialitat dels usuaris, doncs en tot moment utilitza codis alfanumèrics substituint les trucades per noms i cognoms.

Articles relacionats