L’HOSPITAL DE GANDIA ACUMULA 274.000 ATENCIONS EN CONSULTES EXTERNES I 70.000 EN URGÈNCIES EN 2015

L’hospital Francesc de Borja de Gandia ha tancat 2015 amb un total de 274.666 atencions en Consultes Externes. El nou hospital de Gandia, situat en l’avinguda de la Medicina, va obrir progressivament les consultes externes a partir del 16 de març, i va passar de les 85 en l’antic centre a les 122 de l’actual, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les especialitats que inclou són Traumatologia, Reumatologia, Sintrom, Extraccions, Odontologia, Pediatria, Al·lèrgia, MI-COP (Medicina Interna-Consulta d’Orientació al Pacient), Otorinolaringologia, Urologia, Endocrinologia, Oftalmologia, Neurologia, Nefrología, Cirurgia, Cardiologia, Salut Mental, Dermatologia, Medicina Interna, Toco-Ginecologia, Pneumologia, Anestèsia i Digestiu.

 

A més de comptar amb noves instal·lacions i amb un nou sistema de trucades a pacients, consultes com les d’Urologia, Cardiologia, Oftalmologia o Ginecologia compten també amb equipament d’última tecnologia, amb el que es dota de major qualitat assistencial al centre d’especialitats del Francesc de Borja.

Quant al nombre d’ingressos en hospitalització de 2015, la xifra és de 13.481, mentre que les atencions en Urgències han sigut 70.381, xifres similars a les de 2014 tenint en compte que, a causa del trasllat, l’activitat de l’hospital es va paralitzar durant unes setmanes i es derivaran serveis a altres centres.

L’11 d’abril va tenir lloc el trasllat de pacients des de les antigues instal·lacions i l’engegada de les Urgències i de l’hospitalització. El nou hospital compta amb 11 unitats d’hospitalització (tres més que en l’antic centre). Les 292 habitacions actuals són individuals i suposen 71 més que en l’antic hospital, segons el comunicat.

Durant aquests últims mesos s’han anat introduint novetats tant de tipus assistencial, com de gestió i tecnològiques. En el primer cas, destaca el fet que l’hospital de Gandia s’haja convertit en el primer centre mèdic d’Espanya totalment radiocontrolat, la qual cosa significa que la totalitat de l’equipament de radiodiagnòstic inclou un sistema de mesurament i control de la radiació rebuda pels pacients.

També el laboratori ha augmentat la seua capacitat operativa incorporant en la seua cartera de serveis noves preisntal·lacions. També s’ha augmentat considerablement la capacitat d’àrees com a Quiròfans, l’Hospital de Dia (que inclou Oncologia i Hematologia) i Diàlisi.

Altres avanços importants a nivell assistencial han sigut la incorporació de l’anestèsia epidural les 24 hores, la qual cosa ha comportat una millor atenció al part. A açò se sumen altres novetats en Ginecologia i Obstetrícia com l’engegada del nou sistema d’identificació de nounats i la instal·lació de la banyera de dilatació. També s’ha reforçat el mètode de diagnòstic i tractament precoç del càncer de mama o la tècnica d’ones de xoc en Rehabilitació.

D’altra banda, quant a la gestió, la direcció del departament de salut està fomentant la participació, tant del personal de l’hospital com dels centres de salut, en la presa de decisions. Una de les primeres mesures és la possibilitat d’enviar propostes a l’equip directiu a través d’unes adreces de correu específiques per a açò, que després l’equip directiu valora.

Et Pot Interessar