L’homenatge a les víctimes dels atemptats acaba amb altercats a Barcelona

El centre de la capital catalana ha registrat xicotets enfrontaments i consignes creuades aquest divendres amb motiu de la commemoració del primer aniversari dels atemptats a Catalunya, i que ha comptat amb la presència dels reis.
En diferents punts de la plaça Catalunya i de la Rambla de Barcelona s’han donat disputes entre persones que cridaven en favor i unes altres en contra de la presència del rei, el que s’ha intensificat després de l’acte d’homenatge.
Els altercats han derivat en algunes carreres i ha fet que s’establira un cordó dels Mossos d’Esquadra per a separar a grups de persones de diferents sensibilitats polítiques, en La Rambla en el seu límit amb la plaça.
Alguns vianants de diferents grups i amb pancartes de diferent signe s’anaven intercanviant frases i insults.
Grups d’assistents abillats amb banderes i gorres amb la bandera d’Espanya han cridat lemes com ‘Visca Espanya’, ‘Visca el rei’ i ‘Visca la Constitució’, mentre que a l’inici de la Rambla han fet sonar l’himne nacional.
Les consignes en català ‘Fóra feixistes dels nostres barris’, ‘Democràcia’ i ‘Llibertat’ han sigut les més escoltades entre sobiranistes, al costat de pancartes de l’ANC en anglès i en català: ‘Dismantling a terrorist cell comes at a price: prison and repression’ i ‘Us tenim presents no tenim por: suport als famílies i els víctimes del 17-A’.
Fonts de l’ANC han explicat que personal de l’organització de l’acte ha requisat pancartes de l’associació a una persona fins al final de l’acte, i aquestes no s’han pogut veure entre els assistents de l’homenatge per les víctimes.

Et Pot Interessar