17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’exposició fotogràfica “Espurna, projecte de vida” és l’encarregada de reobrir la Sala Coll Alas de Gandia

Els fotògrafs Geraldine Konincks i Ramón Santamaría resumeixen en 75 fotografies, un projecte iniciat fa més de 6 anys per a mostrar el dia a dia dels formadors i usuaris de la Fundació Espurna, que treballa amb persones amb diversitat funcional intel·lectual. Amb l’objectiu de captivar l’espectador perquè conega i participe en aquest meravellós projecte social.

Nahuel González, regidor de Cultura: “Es tracta d’una aposta del departament de Cultura per la fotografia, en aquest cas social. La gent que conega el treball de la Fundació Espurna a Gandia hi reconeixerà tota eixa energia, tendresa, que reflecteixen les persones amb diversitat funcional empoderades gràcies a un col·lectiu germà de la ciutat”.

Liduvina Gil, regidora de Sanitat: “Cal agrair a col·lectius com Espurna la tasca diària, que ha continuat durant el confinament, atenent les persones que ho necessitaven. L’exposició recull molt bé aquest treball”.

La mostra reuneix totes les garanties de seguretat sanitària amb un aforament màxim del 75 %. Romandrà oberta durant tot l’estiu.

La sala d’exposicions municipals Coll Alas reobri les seues portes, després del tancament forçat per l’estat d’alarma, aquest divendres amb una exposició fotogràfica de Geraldine Kinincks i Ramón Santamaría sota el títol: Espurna, projecte de vida.

“Es tracta d’una aposta del departament de Cultura per la fotografia, en aquest cas social. La gent que conega el treball de la Fundació Espurna a Gandia hi reconeixerà tota aquesta energia, tendresa, que reflecteixen les persones amb diversitat funcional empoderades gràcies a un col·lectiu germà de la ciutat”, ha assegurat el regidor de Cultura, Nahuel González.

Cal agrair a col·lectius com Espurna la tasca diària, que ha continuat durant el confinament, atenent les persones que ho necessitaven. L’exposició recull molt bé eixe treball, ha destacat la regidora de Sanitat, Liduvina Gil.

Els dos fotògrafs fa més de cinc anys van iniciar aquest treball amb la il·lusió de donar a conéixer aquesta iniciativa, la seua organització, els seus col·laboradors, les persones acollides, les activitats, el seu projecte de vida. El repte era aconseguir condensar-lo tot en imatges fotogràfiques; l’objectiu, captivar l’espectador perquè conega i participe en aquest meravellós projecte social. “Un reportatge fotogràfic ampli que reflecteix la tasca de la Fundació Espurna, dels formadors, però, sobretot, dels usuaris que hi acudeixen diàriament per a tindre un projecte de vida”, ha explicat Santamaría.

L’exposició, composta per 75 fotografies, de 30 x 40, va suposar descartar moltes imatges dignes de formar part d’ella com les que la configuren. Imatges d’un cromatisme intens que mostra l’alegria, l’empatia, la creativitat del col·lectiu. Durant les sessions de treball fotogràfic els autors van conéixer les persones que diàriament treballen i es formen en Espurna. Dia a dia van anar demostrant davant les càmeres les seues múltiples qualitats i habilitats, que amb la coordinació i el suport dels seus monitors realitzen en diversos centres de treball.
“Cal agrair a l’Ajuntament i, sobretot, als fotògrafs La seua capacitat per a convertir moments ordinaris en extraordinaris, tal com es reflecteix molt bé a la mostra”, ha ressaltat Xaro García, gerent de la Fundació Espurna.

La Fundació Espurna és un col·lectiu format per persones amb diversitat funcional intel·lectual, la missió de la qual consisteix al desenvolupament complet de la persona mitjançant la potenciació de les seues capacitats.

Fotografia Ajuntament de Gandia. Àlex Oltra

Articles relacionats