L’exministre Margallo es postula per a succeir a Rajoy

L’exministre d’Afers exteriors i diputat del Grup Parlamentari Popular, José Manuel García-Margallo, ha confirmat aquest dilluns que presentarà la seua candidatura a liderar el PP per la «situació extraordinària» que viu el partit després de la moció de censura que el PSOE de Pedro Sánchez va guanyar a Mariano Rajoy i demana que el procés siga un debat de projectes perquè creu que «no confrontar» idees portaria al partit «a la desaparició».

En la seua opinió, atés que «és la primera vegada que un Govern d’Espanya cau per una moció de censura, cal fer un alt en el camí i reflexionar» sobre el camí que ha portat el PP fins a ací i «sobretot, qual és el camí» pel qual aspira a guiar el país. Espera així «que els candidats se centren i se cenyisquen molt als seus projectes de futur per a explicar als militants i la ciutadania qual és la idea d’Espanya, quals són les reformes que Espanya necessita i quals són les reformes que el partit necessita per a seguir servint a Espanya».

«Estic disposat a arribar fins al final llevat que el candidat amb qui tinc afinitat personal tinga un projecte que coincidisca amb els projectes que he anat escrivint al llarg del temps», ha assenyalat Margallo, qui ha incidit que no està «improvisant projectes» per a Espanya i el PP perquè s’aveïna un congrés, ja que les seues idees s’han vingut publicant en forma de llibres en els últims anys.

En el dia en què s’obri el termini per a presentar candidatures a la presidència del PP, Margallo ha incidit que ha de ser un congrés on es debaten idees més que candidats perquè «amb l’excepcionalitat del moment, la complexitat i la profunditat de les causes» que han portat al partit a aquesta situació, «seria absurd» en la seua opinió, assumir que tots dins pensen el mateix.

«Açò no és la santa Església Catòlica en què hi ha dogmes de fe i costums. Ací hi ha problemes i diferents escoles de pensament i el que cal fer és confrontar-les. El contrari és el que ens portaria a la desaparició. Els partits tradicionals en tota Europa i si m’apura, a tot el món, han desaparegut o estan a punt de desaparéixer per la seua incapacitat d’adaptar-se als canvis», ha assenyalat.

Eixa falta d’adaptació a nous temps és una de les causes que segons Margallo, han portat al PP a perdre el Govern, al costat de «la corrupció», Catalunya i la «compensació social», és a dir, «la falta de rapidesa a atendre aquells sectors que més perjudicats i més oblidats es van sentir en la crisi».

En la seua opinió, és necessària «una segona transició», tant en l’econòmic, «consensuada com van ser els Pactes de la Moncloa», com en el polític, doncs «per a mantindre la Constitució cal reformar-la».

Et Pot Interessar