10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

L’exalcalde de Gandia Arturo Torró s’enfronta a huit anys de presó i 20 d’inhabilitació

L’exalcalde de Gandia Arturo Torró s’asseurà en la banqueta acusada d’un delicte de malversació de cabals públics i frau en la contractació pública pel cas Tele 7. La fiscalia sol·licita huit anys de presó, 20 d’inhabilitació i haurà de fer front a una fiança de responsabilitat civil de fins a quatre milions d’euros.

La Fiscalia ha decidit obrir judici oral contra Torró en considerar delicte el pagament de 500.000 euros a un mitjà de comunicació a través de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia mentre era l’alcalde de Gandia.

La magistrada del jutjat d’instrucció número 3 de Gandia també estan acusats Javier Reig, José Vicente Codina, Josep Lluís Giménez i Cristina Serrano, a més de Ricardo Manuel Faura com a representant legal de l’empresa Comarques Centrals Televisió SL, que és responsable civil subsidiària, a més també s’ha acusat Toni Abad, edil del PP en aquesta legislatura i càrrec públic.

El Ministeri Fiscal considera que l’acusat va pagar 500.000 euros de diners públics “sense causa justificada causant un clar perjudici per a les arques públiques”. “Torró aprofitant la seua condició d’alcalde de l’Ajuntament de Gandia i president del consell d’administració d’IPG, utilitzant l’empresa municipal, va concebre, va promoure i va assumir l’obligació de pagar la quantitat de 500.000 euros”.

A més, en el judici s’han citat a declarar com a testimonis als regidors del PP Víctor Soler i Vicent Gregori, entre altres persones, encara que aquest últim ha afirmat que «hui dia ningú m’ha notificat res».

Articles relacionats