23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

L’etern capità del CF Gandia, Jesús Naveiro, número 3 de la candidatura de l’alcalde Prieto

 

 

 

El mític exfutbolista i actual professor de les Escolàpies se suma com a independent a la llista del PSPV-PSOE de Gandia

• Naveiro: “Des de la meua experiència, tractaré de treballar amb la màxima il·lusió i dedicació per a seguir fent de Gandia una ciutat única, referent i model en la nostra societat”

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha donat a conéixer una altra cara nova que l’acompanyarà en la seua candidatura per a les pròximes eleccions municipals. Així, el conegut exfutbolista del CF Gandia tan benvolgut per l’afició, actual entrenador i docent del col·legi Escolàpies, Jesús Naveiro, ha decidit formar part com a independent de la llista que presentaran els Socialistes de Gandia.

Les seues primeres paraules, una vegada coneguda la notícia, han sigut per a afirmar que “Gandia és una ciutat amb talent i, des de la meua experiència com a docent i com a persona vinculada durant molt de temps a l’esport gandià, tractaré de treballar amb la màxima il·lusió i dedicació per a seguir fent de Gandia una ciutat única, referent i model en la nostra societat”.

Naveiro també ha agraït a l’alcalde, José Manuel Prieto, la confiança que ha dipositat amb ell per a estar present en el seu projecte de ciutat, assenyalant que “des del moment que m’ho va oferir, sent una gran responsabilitat i una enorme il·lusió de treballar per Gandia”.

Per últim, l’històric capità del CF Gandia ha assegurat que “a partir d’ara, estaré al servei de la ciutat de Gandia, i de tots els gandians i gandianes”.

La incorporació de Jesús Naveiro al projecte de ciutat liderat per l’alcalde Prieto va en la línia de seguir fent la millor ciutat amb el millor equip, amb capacitat de sumar i de gestionar amb garantia el futur de Gandia.

TRAJECTÒRIA

Actualment, Jesús Naveiro Murgui és professor de Primària i d’educació física en el col·legi Escolàpies de Gandia, on va entrar com a docent en 2005. Diplomat en Educació Primària, està en possessió del títol de mestre de valencià i del títol nacional d’entrenador.

Ha dedicat la major part de la seua trajectòria esportiva a defensar els colors del CF Gandia, amb els quals ha viscut grans moments, sent un dels jugadors més estimats i recordats per l’afició blanc-i-blava, la qual encara el recorda com ‘l’etern capità’ o ‘el gran capità’.

D’aquesta manera, si hi ha algú a Gandia que tothom pot assegurar, sense por d’equivocar-se, que té ADN blanc-i-blau és, sens dubte, Jesús Naveiro. Ell va arribar al juvenil del CF Gandia amb 17 anys la temporada 1995-1996, després d’estar nou temporades en la UD Beniopa, i ja no se’n va anar del club del Guillermo Olagüe fins a la seua retirada.

Eixa temporada, com a membre del juvenil nacional, va aconseguir ascendir a Divisió d’Honor, vivint els millors anys del juvenil del Gandia. Naveiro va ser l’artífex del primer gol que va marcar el CF Gandia a la Divisió d’Honor, en el primer partit de lliga contra l’Alcúdia.

Després, passaria a l’amateur i, a la temporada 1999-2000, arribaria el seu millor moment, arribant al primer equip amb César Ferrando d’entrenador en Segona Divisió B, un fet que li va marcar un abans i un més tard, així com una oportunitat que no va deixar escapar. Aquesta temporada va poder viure en primera persona un fet històric per al CF Gandia, ja que aquest club va estar a les portes d’ascendir a Segona Divisió A. La temporada següent també va viure el partit contra el FC Barcelona de Copa del Rei.

De la seua llarga i brillant trajectòria en el CF Gandia, caldria destacar que durant la temporada 2007-2008, quan el club militava en categoria Preferent, va marcar el famós gol de cap en el camp Beltrán Báguena de Bunyol, que va donar l’ascens a Tercera Divisió. No li quedarien molts anys de futbol i aquell gol va ser com un reconeixement al seu compromís i fidelitat pel CF Gandia.

La seua última temporada al CF Gandia, la 2009-2010, va viure l’ascens, novament, a Segona Divisió B. En aquest moment, va decidir penjar les botes i retirar-se amb 33 anys.

Tot i això, l’any 2019, quan el CF Gandia estava en Segona Regional i a punt de desaparéixer, va participar en algun partit com a jugador. El migcampista va tornar quan el club més el necessitava en Segona Regional per a retornar al CF Gandia a Regional Preferent, primer des del camp i després des de la banqueta com a segon entrenador.

Va aprofitar els anys de pandèmia per acabar de traure’s el títol nacional d’entrenador i, actualment, entrena al Juvenil B del CF Gandia.

Articles relacionats