21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Les titelles tornaran a omplir els carrers de Potries

– Els dies 28, 29 i 30 d’abril tindrà lloc a Potries la II Edició del Titellart

El Titellart és una mostra de titelles que ha estat organitzada per l’Associació Tries Titelles i l’Ajuntament de Potries. Participaran companyies de Galícia, Catalunya, Conca i València, amb una llarga trajectòria en el món de l’espectacle de titelles. Hi haurà música, exposicions, tallers, humor i teatre per a tots els públics amb entrada lliure i gratuïta.

Cinc anys després de la primera edició que va tindre lloc l’any 2018, coincidint amb la capitalitat cultural valenciana de Potries, es reprén aquest festival, ajornat per les condicions sanitàries. L’oferta és variada i de gran qualitat.

La mostra comença divendres amb “Pelosmisión basura”, una obra de Títeres Larderos, de Conca, que tindrà lloc a l’escola de Potries per a alumnat i famílies. Borja Insua, de la companyia gallega Títeres Alakran, presentarà per primera vegada una titella gegant manipulada de forma col·lectiva. La companyia “La Estrella”, de València, Títeres Cachirulo, de Galícia, o Pep Gómez, de Catalunya són altres artistes que actuaran al llarg del cap de setmana.

Divendres, a més de les representacions, hi ha previst un sopar popular amb música en directe a càrrec de La Ruba, i una exposició homenatge a Ángeles Gasset. El dissabte, prèvia inscripció, hi haurà un taller de “Joguines de paper” (papiroflèxia) a càrrec de Pep Gómez. El diumenge conclourà el festival amb una cercavila per tot el poble.

Tries Titelles, que cada any pel porrat presenta “Sant Blai i la seua relíquia”, és l’associació que organitza aquesta mostra juntament amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Potries i compta amb la col·laboració de l’Associació de Festes i de Teixim Potries. Sense dubte, una bona ocasió per a visitar el poble i gaudir dels titelles i la festa.

Tota la informació detallada la trobareu a https://potries.org/titellart-2023/

Articles relacionats