LES PRIORITATS DEL REI NO COINCIDEIXEN AMB LES DELS CIUATADANS

I per acabar de distanciar-se, el rei ha canviat enguany l’escenari del missatge de Nadal i, en comptes de triar com és tradició una estada de la seua residència a La Zarzuela, s’ha dirigit als espanyols des del Saló del Tron del Palau Real com a lloc que expressa «amb major dignitat i solemnitat la grandesa d’Espanya».

El canvi de lloc des del qual el monarca a traslladat als espanyols la seua felicitació nadalenca té molt a veure amb les idees i conceptes que s’han repetit al llarg del discurs, en el qual han abundat les crides a l’enteniment, la convivència, el diàleg, la pluralitat i el compromís en la defensa dels valors constitucionals.

A l’inici de la seua al·locució, que ha tingut una durada d’un poc més de dotze minuts, ha justificat l’elecció del lloc en el fet que el Palau Real siga un «símbol de la nostra història que està obert a tots els ciutadans» que conté a més un patrimoni artístic que arreplega «segles i segles de la nostra història comuna».

Al costat del rei, mentre parlava, s’han col·locat quatre fotografies, totes d’enguany. Una d’elles mostrava els monarques i les seues filles en el Palau de Marivent de l’agost passat, mentre que en una altra es destacava a Felipe VI al costat de la princesa Leonor entrant en la seua residència en Sarsuela del passat mes de juny.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga