LES PERSONES SENSE SOSTRE TINDRAN UN LLOC ON GUARDAR MASCOTES MENTRE SÓN ATESES AL CAI

Nahuel González, regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, junt a Aroha Rubio, de Pelant Peluts, i Amparo Alborch, de El Rincón de la Mascota, han presentat una nova proposta ficada en marxa per part d’aquetes dos entitats amb la col•laboració de l’Ajuntament de Gandia consistent en acollir als animals de companyia de la gent sense sostre per tal que puguen acudir al Centre d’Atenció Integral, on no s’admeten mascotes.

En aquesta iniciativa s’uneixen la preocupació per les persones que viuen al carrer amb la de els animals que, normalment, els acompanyen. El fet de que les persones sense habitatge recurrixguen a la companya dels animals fa que tinguen problemes a l’hora d’anar al Centre d’Atenció Integral (CAI) de Cáritas. Es per això que la gent de Pelant Peluts i El Rincón de la Mascota acudiren a l’ajuntament amb la intenció de presentar-se voluntàriament per a treballar aquesta situació, i amb una reunió conjunta en la que Cáritas també va participar reconeixent el valor d’aquesta iniciativa, discutires les possibles solucions al problema.
Amb la col•laboració del CAI es va començar a revisar als animals amb la intenció de desparasitar-los i netejar-los, a més de, en paraules del regidor de Responsabilitat Social, “reivindicar que tinguen unes condicions saludables i que faciliten a una integració social de les persones en esta situació”. Açò va tenir lloc durant una primera reunió, ara s’inicia una segona fase en la qual demanen a la ciutadania la col•laboració per a aportat material per als animals amb la finalitat de que, quan les persones vagen al CAI a dormir, hi haja també un lloc on ubicar als gossos sense generar molèsties.
Aroha Rubio ha explicat breument en que consisteix la campanya que ara dona inici en la que, mitjançant diferents punts de Gandia, s’espera recol•lectar qualsevol tipus de material que estiga relacionat amb els gossos, be siguen casetes per als animals, antiparasitaris, material de neteja per a les instal•lacions o qualsevol altra cosa que puga ser d’utilitat. Ha destacat que la mínima ajuda serà rebuda amb molt d’agraïment. Els punts de recollida de material son el propi ajuntament, el CAI i Pelant Peluts.
Per la seua banda, Amparo Alborch ha citat que s’ha fet una primera valoració del tipus d’usuaris que acudeixen al CAI per a veure quines necessitats tenen els animals que van allí. Entre les conclusions, s’adonaren de que cap animal portava xip, ni vacunes, ni tampoc acomplien les condicions higienico-sanitaries adequades. El propòsit es solventar aquest problema i ajudar-los per a que els animals puguen estar també a les instal•lacions del CAI sense generar cap inconvenient.
González ha volgut destacar un altre propòsit dins d’aquesta iniciativa: “s’ha parlat amb els treballadors socials del CAI i no sols es pretén que els animals estiguen en condicions i que aquestes persones puguen estar en la pensió sense que tindre un animal siga un impediment, sinó que l’idea es fer una intervenció a partir del treball amb els gossos que puga ser també motiu de reinserció social, que siga una responsabilitat compartida per a tots els usuaris”.
L’ajuntament va a participar amb una dotació econòmica per a vacunes, xips i demes material, però cal remarcar que el treball de El Rincón de la Mascota i de Pelant Peluts es completament voluntari.

Et Pot Interessar