18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Les “Jornades per la Diversitat”  inauguren el #SaforOrgull2022 de CLGS

Aquest dissabte 4 de juny a la plaça del Prado de Gandia a partir de les 17 h, CLGS (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuials de la Safor – Valldigna) ha preparat, en col·laboració amb la regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia i l’associació de Transformistes LGTBI+ de la Safor – Valldigna (DRAGSAFOR), les “Jornades per la Diversitat”. 

Aquestes jornades inauguren el #SaforOrgull2022 que des de CLGS estan  impulsant i que portarà durant els pròxims mesos a diferents localitats de la comarca com: Tavernes de la Valldigna, Oliva, La Font d’En Carròs, Ròtova o Rafelcofer.

Per al Coordinador General de CLGSXImo López, “és fonamental realitzar una comarcalització en la lluita LGTBI+ per tal d’arribar a la màxima població i adaptar les actuacions a les diferents realitats de cada poble per aconseguir així una defensa dels drets LGTBI+ més igualitària i efectiva”.

“Les Jornades per la Diversitat” seran aquest dissabte a la plaça del Prado a partir de les 17 h fins a les 21 h i estan compostes per les següents activitats:

– TALLER “CREANT FAMÍLIES DIVERSES”: un professional de l’àmbit educatiu  porta una sèrie de dinàmiques enfocades a explicar mitjançant les arts plàstiques els diferents tipus de famílies per formar un Mural de la Diversitat.

– TALLER “TEIXINT SORORITAT”: Activitat enfocada per a tots els públics que consisteix a teixir diverses figures de punt de ganxo dedicades a la diversitat LGTBI+.

– TALLER DE VISIBILITAT DRAG: Taller de visibilitat DRAG destinat a totes les persones que vulguen sentir-se Drag Queens per un dia. Hi haurà taller de maquillatge, perruques i un photocall perquè tothom desfile com una autèntica reina.

– TALLER “JOCS PER LA DIVERSITAT”: Activitat enfocada al públic jove amb manualitats i jocs per fomentar la diversitat afectiu-sexual entre els adolescents de Gandia.

– TALLER MARI-CÒMIC: S’endinsa al del món del còmic des d’un vessant LGTBI+.

Hi haurà, a més a més, l’entrega del premi al guanyador del Concurs de Poesia de CLGS, ambientació musical i l’actuació de la batucada “LESBIANBANDA“.

Des del CLGS, han manifestat que “Anime’m a tota la població a vindre i a gaudir d’una vesprada d’activisme, glamur i lluita LGTBI+”.

Articles relacionats