12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Les institucions clamen contra la violència de gènere

L’Ajuntament de Gandia ha commemorat este divendres el Dia Internacional contra la violència de gènere, que es celebra el 25 de novembre, amb la lectura d’un manifest a les portes de l’edifici consistorial per a reivindicar la lluita contra la violència masclista, “un dels principals problemes socials tant per la seua magnitud com per les dures conseqüències físiques, psíquiques i socials, que sofreixen tant les dones com el seu entorn, especialment fills i filles que sovint són testimonis o inclús en els casos més greus, són també víctimes d’aquests maltractaments”, assenyala el manifest.

25 n oliva
Acte a Oliva.

L’Ajuntament d’Oliva també ha commemorat la jornada amb diverses activitats. Des del departament de Benestar Social i Igualtat s’ha treballat al llarg de la setmana el taller “Ventilem els draps bruts” amb alumnes de 4t d’ESO i FP Bàsica, i este divendres l’alumnat dels centres participants (IES Gabriel Císcar, IES Gregori Maians, Sant Josep de la Muntanya i Rebollet) ha llegit diverses frases treballades prèviament al taller referents als diversos tipus de violències que existeixen a la nostra societat. La jornada ha finalitzat amb la lectura d’un manifest a càrrec de l’alcalde, David González.

Tavernes de la Valldigna ha condemnat també la violència contra les dones amb la lectura del manifest elaborat pels membres del grup Treballant per la Igualtat del Partit Judicial de Sueca, del qual és membre l’Ajuntament valler. Alcalde, regidors, membres de la corporació, treballadors i ciutadans de Tavernes s’han congregat a les portes del consistori municipal per a condemnar i unir forces contra la xacra de la violència masclista, “una realitat que no ens podem permetre, tolerar ni amagar”, com s’apuntava al manifest llegit per Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat.

25 n tavernes
Lectura del manifest a Tavernes.

Aquest acte s’emmarca dins de les reivindicacions al voltant de la commemoració del 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, en les què la Regidoria d’Igualtat ha preparat diverses reivindicacions per a conscienciar a la població de què lluitar per a acabar amb la violència masclista és un deure de tots i totes. Dijous, la Casa de la Cultura va acollir la I Jornada al voltant de la Violència de Gènere, amb el lema Tavernes per la Igualtat, i que va comptar amb la presència de jutges, advocats, cossos de seguretat i víctimes de la violència de gènere per a debatre i treballar conjuntament per una societat igualitària i lliure de violència contra les dones.

Per a la vesprada de divendres, s’ha programat un acte institucional a partir de les 20.00h amb l’actuació de la Coral 15 de Març i la presència de Mònica Álvaro Cerezo, diputada de Polítiques Socials de les Corts Valencianes. Per a tancar l’acte institucional, Pilar Gil Cabedo, jurista assessora de víctimes de la violència de gènere i membre del Moviment Feminista realitzarà la lectura d’un manifest per l’eliminació de la violència contra les dones.

La regidoria d’Igualtat, representada per Noèlia Alberola, també ha estat recolzant la lectura del manifest a la seu del Partit Judicial de Sueca que s’ha realitzat posteriorment als llegits individualment a cada població membre del grup Treballant per la Igualtat.

 

Articles relacionats