22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Les festes de Moros i Cristians d’Albaida atrauen milers de visitants

En especial els actes del 9 d’octubre on va tindre lloc l’Entrada i on van assistir autoritats de tots els àmbits de l’administració públics. L’Alcalde Josep Albert s’ha mostrat molt satisfet per les festes d’enguany i ha manifestat la seua emoció al recaure la Capitania Cristiana en la seua filà, els Templaris.

Les Festes d’Albaida 2019 arriben a la seua fi amb una gran acollida de participants. Han estat dies intensos a la ciutat on acabades les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu del Remei s’han celebrat les Festes de Moros i Cristians, les quals arriben a les seues 52 edicions. Com a curiositat assenyalar que en la dècada dels 30 ja va haver un primer intent de festejar aquesta festa, però no seria fins al final dels 60 quan arrelaria en força.

capitania 23L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha felicitat a totes les filaes d’Albaida pel seu treball, a la JUCEF i les dos Capitanies pel seu magnífic treball. Albert relatava que “ha estat una entrada espectacular on tot el poble s’ha bolcat per donar un exemple de saber fer i saber passar-s’ho d’allò més bé en germanor” així com ha explicat que “és un any molt especial per a mi, la meua filà ha estat la Capitania Cristiana, i entrar a la plaça Major, on està l’Ajuntament, amb els meus companys i companyes de filà ha sigut un dels actes com a fester més emocionants de la meua vida”.

L’ajuntament d’Albaida ha aprofitat l’acte per a convidar a diferents autoritats de tots els àmbits de l’administració pública, així destaquen el Diputat al Congrés Joan Baldoví, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida Vicent Gomar, la directora General de Comerç Rosa Ana Seguí, des de la Diputació de València la diputada Mercedes Caballero, Pilar Sarrión i Avelino Mascarell, entre altres representats, alcaldes, alcaldesses i membres de corporacions municipals de poblacions convidades.

Joan Baldoví ha relatat una curiositat “i és que el meu primer acte com a candidat al Congrés va ser el 9 d’octubre del 2011 i va ser precisament en Albaida per veure l’entrada” a més “des d’aleshores em vaig quedar enamorat de les festes de Moros i Cristins d’Albaida, ja vaig desfilar junt amb Josep Albert en un Mig Any i estaria encantat de tornar-ho a fer” ha explicat el diputat al Congrés.

La Festa de Moros i Cristians d’Albaida ha congregat a milers de veïns i visitants durant els seus dies de festivitat, en especial en l’Entrada del 9 d’Octubre, on les Capitanies Cristiana, Templaris, i la Mora, Càbiles, junt amb totes les filaes de la ciutat van realitzar un emotiu i espectacular acte. El president la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida Vicente Bellver ha destacat que “som un poble de 6.000 habitants però fem una entrada d’un de més 60.000” com destaquen “els presidents de les juntes locals que ens han felicitat i han expressat que sembla una entrada d’una població molt més gran”. A més, Bellver ha volgut “agrair a l’Ajuntament i a la regidora de festes el seu treball i suport perquè les festes puguen lluir d’aquesta manera”. Per la seua banda Josefa Vidal, regidora de Festes i Mercat d’Albaida, ha volgut mostrar la seua emoció i “agraïment a tota la ciutat per celebrar un acte de tant de valor i pol d’atracció per a les persones que ens visiten” a més ha destacat que “ha estat la primera vegada que ho visc com a responsable públic” i s’ha vist colpida d’emocions i “molta il·lusió de veure com les albaidines i albaidins s’uneixen per tirar endavant aquesta festa”.
Els actes clouen amb les ambaixades Mora i Cristiana on baix el marc immillorable del Palau dels Milà i Aragó es desenvoluparà la recreació de les batalles entre els dos bàndols. Albert comentava que “mentre que alguns pobles han de fer recreacions de castells, nosaltres tenim el Palau que ens fa de fortalesa i ens converteix en un dels escenaris més bonics on se celebren les festes de Moros i Cristians

Articles relacionats