23.4 C
Gandia
Dissabte, 24 setembre, 2022

Les Falles d’Oliva s’ajornen definitivament a 2021

– La Federació de Falles d’Oliva i representants de les set comissions falleres de la ciutat han decidit suspendre les Falles 2020 per la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

L’acord s’ha pres en l’assemblea extraordinària que va tindre lloc ahir divendres a la Casa de la Festa, seguint mesures de seguretat, amb l’assistència de la regidora de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Yolanda Navarro.

Per unanimitat, es va acordar la necessitat d’ajornar les Falles al mes de març de 2021, garantint així la seguretat de tots els participants iveïns. Es tracta d’una decisió molt complicada pels sentiments fallers, els agents implicats i el motor econòmic que comporta la festa, però alhora responsable i conseqüent amb les directrius que marquen les autoritats sanitàries.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assenyalat que la decisió ha sigut consensuada per les set comissions, Federació de Falles i ajuntament. “Som conscients que les falleres majors i tots els càrrecs festers mereixen unes falles dignes, però hem de ser conscients que, en aquestes circumstàncies, cal avantposar la salut. Per tal motiu, l’Ajuntament d’Oliva treballarà conjuntament amb les falles per tal de reactivar la festa i celebrar la setmana fallera amb plenes garanties”.

Pròximament, la Federació de Falles establirà un nou calendari i s’aniran concretant amb detall totes les circumstàncies que impliquen la cancel·lació de la festa i el seu ajornament a 2021.

Articles relacionats