14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Les Falles del 2022 avancen a la normalitat en les celebracions

– Les Falles 2022 s’aproximen més a la normalitat però encara hi haurà restriccions sanitàries a complir durant la celebració de les festes.

– El president, Ximo Puig ha avançat que l’ús de la mascareta continuarà sent obligatori en les aglomeracions de persones, com per exemple, en les mascletaes, castell, ofrena i en els interiors. A més, ha especificat que els assistents a l’Ofrena hauran de portar també el la mascareta però que els participants, en canvi, no tindran l’obligació de portar-la, pel fet que la desfilada es realitzarà de forma organitzada, garantint la distància de seguretat.

Si els contagis segueixen a la baixa, que en les dates en les quals se celebren les Falles s’alce la restricció del nombre de comensals màxim per taula, que en aquest moment se situa en deu i no s’aplicaria seria la de l’obligatorietat del passaport Covid per a accedir a interiors en els quals se servisca menjar i beguda i que, en conseqüència, no puga garantir-se l’ús de la màscara.

No obstant això, es recomanarà als casals fallers que mantinguen la ventilació creuada en les seues carpes, amb els dos laterals oberts i que, en el cas que no ho facen, tinguen en compte que s’aplicarà la mateixa normativa que en els locals interiors de restauració i que, en conseqüència, no es podran llevar la màscara.

La figura del responsable Covid als casals es mantindrà. La seua funció consistirà a resoldre els possibles dubtes i aplicar les normes i recomanacions de les institucions valencianes.

Articles relacionats