20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Les Falleres Majors de Gandia visiten Creu Roja

La Fallera Major de Gandia, Cristina García, i la Fallera Major Infantil, Clara Tortosa, al costat del vicepresident segon de la Federació de Falles de Gandia, Josep Antoni Valls, han saludat aquest divendres als membres de Creu Roja a Gandia. Les Falleres Majors han sigut rebudes pel vicepresident de la institució, Toni Martí, qui els ha fet lliurament d’un obsequi d’agraïment, alhora que ha rebut un quadre de les FFMM i el llibre oficial de les falles Foc i Flama. La visita de cortesia s’engloba dins del programa oficial de la Federació de Falles amb les entitats, associacions i organismes que participen de manera directa en el bon desenvolupament dels diferents actes festius durant les falles.

Creu Roja desplegarà des del 15 fins al 19 de març, dos equips d’actuació mòbil compostos per 2 ambulàncies amb 4 tècnics en emergències sanitàries i 4 voluntaris, que possibilitaran ser presents en diferents punts de la ciutat. S’atendran les zones de major aglomeració de públic com les revetles diàries oficials, el lliurament de premis, l’ofrena de flors o la *cremà, així com tots els actes relacionats amb material pirotècnic: despertaes, mascletaes i la Nit del Foc.

El millor remei una bona prevenció

Els voluntaris de Creu Roja Gandia que participen en l’operatiu reben formació per a atendre cremades pirotècniques, que són les lesions més freqüents entre joves i xiquets. Encara que cada vegada la gent està més conscienciada dels perills que comporta la utilització de material pirotècnic encara es produeixen accidents per falta d’atenció. La manipulació de coets provoca la majoria dels accidents per cremades superficials, per la qual cosa és necessari que s’apliquen les mesures de seguretat màximes i especialment quan es tracta de xiquets.

Articles relacionats