Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 1,6% entre gener-setembre

 • Les exportacions de béns d’equip registren un augment del 7,2%, amb l’11% de l’exportació

  Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 23.133,7 milions d’euros en el període gener-setembre de 2019, la qual cosa representa un increment de l’1,6% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

  Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 10,7% de les exportacions espanyoles.

  La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha ressaltat «l’aposta de les empreses valencianes pels mercats internacionals, més important si capdavant els vaivens de l’economia mundial».

  Parra ha reiterat l'»aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per donar suport i facilitar la seua internacionalització» amb mesures concretes adaptades a les seues necessitats i amb iniciatives com el recentment finalitzat Congrés Go Global que s’ha saldat amb el desenvolupament de 1500 agendes concertades entre pimes i empreses importadores internacionals i el personal de la Xarxa Exterior de l’Ivace.

  «Treballem en estreta col·laboració amb la resta d’entitats i amb els sectors productius per a oferir serveis a mesura que faciliten la seua estratègia en els diferents mercats», ha assenyalat.

  Desglossament dades

  Per províncies, València exporta productes valorats en 13.344 milions d’euros, amb un 3,5% d’increment respecte al mateix període de l’any anterior. Castelló exporta per valor de 5.782,5 milions d’euros, la qual cosa representa un descens del 2,3% i Alacant exporta per valor de 4.007,1 milions d’euros, amb un ascens de l’1,2%.

  En l’acumulat gener – setembre, el sector d’automoció registra un augment de l’1,4%. L’agroalimentari, en segon lloc, experimenta un creixement del 2,3% amb un pes del 17,8% de l’exportació valenciana. Li segueixen les semi manufactures no químiques, amb un descens del 0,7% i un pes del 14,4%. En aquest capítol, els productes ceràmics incrementen les seues exportacions un 2,4%.

  Els productes químics registren un augment del 2,7%. Els béns d’equip creixen un 7,2% i les manufactures de consum augmenten un 5,9%.

  Entre els sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana mantenen la tendència a l’alça els sectors del moble, amb un ascens del 7,3%, il·luminació amb un 6,1% d’increment i joguets, amb un 5,8% respecte al mateix període de l’any anterior.

  Per àrees geogràfiques, la Unió Europea registra la mateixa xifra d’exportacions que en el mateix període de l’any anterior, amb Alemanya com a primera destinació de les exportacions valencianes amb 3.171,8 milions d’euros i un ascens del 2,5%. Li segueix França, amb 2734,8 milions d’euros i un descens del 7,9%. Regne Unit, en tercer lloc, experimenta un increment del 4,9%.

  Les vendes dirigides a Amèrica del Nord experimenten un destacat increment del 28,7% motivat per l’increment del 133% de les exportacions al Canadà. Els Estats Units creix un 16%. Amèrica Llatina registra un descens del 0,3%.

  Les exportacions amb destinació a Àsia creixen un 0,3% mentre Àfrica experimenta un descens de l’1,7%.

Et Pot Interessar