20.7 C
Gandia
Dilluns, 20 març, 2023

Les dones artistes es reivindiquen al Teatre Serrano

• El departament de Cultura vol fer valdre les artistes en la programació anual i reivindicar la seua presència en les arts escèniques durant aquest mes, a propòsit del 8 de Març, Dia internacional de la Dona. L’àrea d’Igualtat col·labora en la programació:

▪ Dissabte 7 de març, a les 22 h, TEATRE: “Tórtola”, de l’Institut Valencià de Cultura.
▪ Dilluns 9 de març, a les 18 h, DOCUMENTAL “En la Bretxa”, de Claudia de Reig.
▪ Divendres 13 de març, a les 19.30 h, Homenatge a la trajectòria personal i professional de 3 dones de Gandia. I CONCERT de Sole Giménez.
▪ Dissabte 14 de març, a les 20 h, CONCERT de la cantautora Mónica Abraham: “Mujer América”.
▪ Divendres 20 de març, a les 20.30 h, DANSA: “JUANA”, protagonitzat per Aitana Sánchez-Gijón.

• Venda d’entrades a la Casa de la Marquesa i Instanticket.

 El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de l’Agent d’Igualtat, Esther Vidal, han presentat aquest matí els diferents actes programats al Teatre Serrano amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Així, al llarg del mes de març hi haurà representacions teatrals, actuacions musicals i de dansa en els que la dona no sols és la protagonista, sinó que al mateix temps es reivindica el seu paper a la societat en general i en la cultura en particular. “Volem reivindicar paper les artistes durant tot l’any en diferents disciplines com el teatre, la música, la dansa… Que es normalitze. Tot i això,  hem volgut fer valdre durant tot el mes de març a propòsit del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Esperem continuar amb la línia d’aforament ple de les darreres representacions, amb més de 500 espectadors”, ha destacat González.

TORTOLA• El primer dels actes tindrà lloc aquest dissabte 7 març, a les 22 h, amb la representació de l’obra teatral ‘Tórtola‘, una producció de l’Institut Valencià de Cultura que parla de la necessitat de reinventar-se per a poder sobreviure a l’estigma d’haver nascut dona. Venda anticipada a la Casa cultura i instanticket.

 

 

 

 

 

documental• El dilluns 9 de març, a les 18 h, l’àrea d’Igualtat ha programat la presentació documental “En la Bretxa”, amb la presència de la directora Claudia Reig. A la sala B del Teatre Serrano. “Parla de la desigualtat d’oportunitats entre dones i homes en el mercat laboral. Una reivindicació que volem que es senta i es prenga consciència que cal continuar lluitant”, ha explicat Vidal.

• D’entre les actuacions musicals, destaquen 2, una d’elles organitzada pel departament d’Igualtat. Es tracta del concert de Sole Giménez, divendres 13 de març, a les 19.30 h. Un acte on previamente l’Ajuntament de Gandia rendirà homenatge a tres dones gandianes pel seu recorregut personal i professional. Una vegada finalitzat l’homenatge, tindrà lloc el concert de Sole Giménez, visibilitzant el paper de les dones a la música i a la cultura. Venda anticipada a la Casa de Cultura.
• Un dia després, el dissabte 14 de març, a les 20 h, Mónica Abraham, oferirà un concert sota el títol “Mujer América“. Abraham interpretarà obres d’autores i intèrprets de cançons escrites des d’Amèrica del Sud, travessant barreres de gènere i geogràfiques. Venda anticipada a la Casa de Cultura i a Instanticket.

Mònica Abraham és una intèrpret dels grans poetes i compositors de música popular argentina tradicional i d’avantguarda. Ha cantat en múltiples escenaris de l’Argentina, Amèrica del Sud i Europa, on va interpretar un repertori identificat dins del concepte del Nou Cancioner, Manifest redactat i elaborat en Mza, la seua provincia d’origen, pel  poeta Armando Tejada Gómez, Mercedes Sosa, Oscar  Matus, Tito França i altres valuosos representants de la cultura de la dècada del seixanta en aqueixa regió.

En quant a dansa, el Teatre Serrano acollirà divendres 20 de març, a les 20.30 h, “JUANA“, que té com a protagonisma principal, la coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón. Venda anticipada a la Casa cultura i instanticket.
Es tracta d’un projecte per fer valdre a les veus de dones que, al llarg de la història i en quasi totes les ocasions, van ser condemnades des del seu naixement només pel fet de ser dones. Juana és un nom que es repeteix en la història en dones que han deixat un llegat històric, especialment pel que fa a les seues maneres de viure més enllà del que se’ls tenia predestinat pel seu gènere i època.

Articles relacionats