23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

LES COQUES DE MOSSET D’OLIVA CONQUISTEN FITUR

• El Departament de Turisme d’Oliva aposta pel valor gastronòmic com un dels pilars fonamentals de l’oferta turística

• Pepe Cotaina ha realitzat una demostració de les coques més representatives d’Oliva, i ha pastat la massa bona en directe

Oliva ha sigut hui protagonista, amb una part de la seua riquesa gastronòmica, de la mà de Pepe Cotaina a l’espai de L’exquisit Mediterrani, ubicat a l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, presentant el showcooking de les coques d’Oliva.

Oliva Fitur Coques de Mosset 1

Cotaina ha realitzat una demostració de les coques de mosset més representatives d’Oliva, com ara la de gamba amb bleda, ceba amb pésols, tomaca amb sangatxo i la d’espencat. La massa de pasta bona amb la qual es fan les coques és una massa enriquida amb oli d’oliva verge extra.

A banda de l’aspecte gastronòmic, les coques d’Oliva són una tradició històrica, ja que els veïns i veïnes dediquen un dia a la setmana a aquesta recepta. De fet, els divendres les coques es poden trobar en molts forns i restaurants d’Oliva.

Aquest costum emana de la necessitat de les dones per anar els divendres al mercat i així tindre el dinar preparat, i a més, s’aprofiten en el temps de Quaresma, ja que el companatge de les coques més típiques no porta res de carn.

La demostració del pastat i elaboració de les coques ha sigut un èxit i ha omplit Fitur dels sabors olivers.

Segons ha comentat Pepe Cotaina “vindre a Fitur representant a Oliva és un honor, i més si ho faig amb les coques d’Oliva, gastronomia autèntica que combina la panaderia i la cuina”.

Per la seua banda, Kino Calafat, regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva ha assegurat que des del Departament de Turisme es continuarà treballant per “promocionar la nostra gastronomia com a pilar fonamental de l’oferta turística”. En aquest sentit, Calafat ha destacat que “Oliva compta amb els millors recursos naturals, unes platges autèntiques i úniques, un patrimoni històric i cultural molt enriquidor i una gastronomia excepcional; tot això fa que Oliva siga un lloc únic i extraordinari per viure, visitar i gaudir”.

Articles relacionats