18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

‘Les Arts Volant’ amb ‘La Ventafocs’ farà parada a La Font d’en Carròs i Ador

– Joan Font dirigeix aquesta nova producció, que adapta al valencià l’òpera ‘La Ventafocs’ i protagonitzen els artistes del Centre de Perfeccionament

‘Les Arts Volant’ estrena enguany una nova producció, ‘La Ventafocs’, l’adaptació al valencià de ‘Cendrillon’, de Pauline Viardot, que viatjarà per diferents poblacions de la geografia valenciana, gràcies a la col·laboració de Cultura, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació d’aquest nou muntatge, amb la presència del secretari autonòmic de Cultura, Ximo López Camps; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello; el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, i el director d’escena de ‘La Ventafocs’, Joan Font.

‘Les Arts Volant’ és un projecte perquè l’òpera vaja de gira al llarg de les comarques valencianes i respon a l’obertura de Les Arts a la ciutadania viatjant al llarg de la nostra geografia. La nova temporada de ‘Les Arts Volant’ inclou parada en 17 poblacions, a més d’uns quants barris de la ciutat de València.

El director artístic de Les Arts, Iglesias Noriega, ha destacat que “enguany la gran protagonista és un dels personatges més fascinants i alhora desconeguts de la cultura europea: Pauline Viardot, amb la seua última obra, ‘Centrillon’: una xicoteta joia de la lírica, per a la qual comptem amb el geni inqüestionable de Joan Font”.

Les Arts Volant

Guardonat en la recent edició dels Premis Òpera XXI com a millor iniciativa de foment i difusió de la lírica, el camió-escenari de ‘Les Arts Volant’ està especialment concebut per a divulgar i representar òpera en aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per no tindre els mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Els cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de Les Arts conformen el repartiment de l’obra, que s’ofereix amb els mateixos estàndards de qualitat artística i tècnica que una funció de Les Arts.

La Ventafocs

‘Les Arts Volant’ arriba en 2023 a la seua setena edició, que comença amb una nova producció, ‘La Ventafocs’, l’adaptació al valencià de ‘Cendrillon’, de Pauline Viardot.

El director i fundador de Comediants, Joan Font, adapta per a ‘Les Arts Volant’ el seu recent muntatge de l’òpera original, que es va estrenar el passat mes de febrer al Teatre Martín i Soler. El director d’escena català, tot un expert en el ‘Teatre de carrer’, després de captivar el públic amb la seua moderna i hilarant visió de ‘La Ventafocs’, hi introdueix ara nous elements i recursos escènics per a involucrar encara més el públic en la seua primera experiència operística.

La gira

‘Les Arts Volant 2023’ comença aquest nou camí el pròxim 23 de juny a Petrés. La gira inclou 11 representacions a la província de València a càrrec de la Diputació: Petrés, l’Eliana, Tuéjar, la Font d’en Carròs, Riola, Ademuz, Fontanars dels Alforins, Benifaió, Emperador, Ador i l’Alcúdia de Crespins.

Cultura dota el projecte de dimensió autonòmica amb actuacions en poblacions de les comarques de Castelló i Alacant, que inclouen les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar de Segura i Geldo; així com Banyeres de Mariola, Borriana, Vistabella i Monforte del Cid.

El camió-òpera de Les Arts inclou també parades a la ciutat de València, amb sis funcions en diferents barris a càrrec de l’Ajuntament de València, que es programaran per a després de l’estiu.

Articles relacionats