Les AMPA de Gandia organitzen una jornada sobe les addiccions a la tecnologia en adolescents

La regidora delegada de Polítiques Educatives i Joventut de l’Ajuntament de Gandia, Laura Morant; la regidora delegada de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, i Federico Sanmateu, Mª Dolores Tur i Patricia Villena, representants de la Coordinadora d les AMPA de Gandia, han presentat les I Jornades ‘Les addiccions a la tecnologia en adolescents’, que es duran a terme a la Casa de la Marquesa el dissabte 2 de febrer de 10.30 a 12.30 hores.

Tres seran el principals temes a tractar: Ús, abús i dependència. Conseqüències i intervenció educativa i finalment, la importància del somni i el descans.

Gil ha posat l’accent que, “la percepció que tenen els joves és que no existeix perill. No tenen por. Molts s’estan iniciant en un hàbit poc saludable de moltes hores d’ús o també que entren en contacte amb persones que poden posar-los en situacions compromeses. Cal tindre en compte que el que s’escriu en les xarxes no s’esborra mai i això pot repercutir en el futur d’aquests joves”.

Morant, per la seua part ha agraït la iniciativa de la Coordinador a de les AMPA de Gandia, i ha incidit en els efectes no solament psíquics sinó físics que comporta el mal ús d’aquests moderns dispositius. “Des de molt xicotets comencen a usar tablets i després, a edats molt primerenques, se’ls regala un mòbil. La immediatesa a la informació fa que abandonen les relacions socials, ja no es veu la cara de l’interlocutor. Deixen de fer esport, no van al cinema i fins i tot es creen conflictes entre els joves. Cal reforçar les conductes alternatives a les noves alternatives”.

En aquesta línia, Sanmateu, com a president de la Coordinadora de les AMPA, ha declarat que “la idea va sorgir perquè volíem fer ja una cosa positiva, a part de l’aspecte reividicatiu que té la Coordinadora,  i tractar d’atallar aquest problema del qual molts pares i mares no són conscients”. Ha recordat que, ja que es tracta d’una activitat enfocada a famílies, els que acudisquen amb xiquets xicotets comptaran amb un espai en Urbalab amb monitors que oferiran jocs i atenció durant eixes dues hores.

Villena, assessora de la Coordinadora,  ha comentat que “aquestes jornades abordaran el tema de l’addicció des del punt de vista de la prevenció, no de la intervenció i compten amb grans professionals com a ponents”, com el pediatra especialista en alteracions del somni Gonzalo Pin Arbredes, i la psicopedagoga Mar García Sánchez. Actuarà com a moderadora María del Mar Sánchez Marhcori. Es posarà l’accent en els conseqüències físiques que ocasiona l’abús d’aquests aparells como pèrdua de visió o trastorns de somni.

Finalment, Tur, tresorera de l’entitat organitzadora, ha recordat que s’ha buscat el matí d’un dissabte per a la celebració perquè les famílies pogueren acudir. “Ha sigut tot un èxit. En dos dies s’han cobert les 180 places disponibles, l’aforament del local”.

Per a finalitzar, Liduvina Gil  ha remarcat  que “no cal estar en contra de les tecnologies, cal saber usar-les”.

Et Pot Interessar