17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

L’equip de Bombers del parc de Gandia participarà en la trobada nacional que se celebrarà a Lanzarote

 

– Es clausuren les trobades de rescat en accidents de trànsit i de trauma realitzades a Oliva amb gran èxit de participació

Aquest dijous s’ha clausurat l’edició número XIII de la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i de la IV Trobada Nacional de Trauma, organitzades des del Consorci Provincial de Bombers de València, i que s’han celebrat a Oliva entre el 5 i el 7 d’abril, en el recinte habilitat al carrer Antonio Mestre.

L’acte ha sigut conduït pel representant del COMENEX del Consorci, Pepe Ortiz, i ha comptat amb l’assistència del gerent del Consorci, Josep Ballester, l’inspector cap, José Miguel Basset, així com la resta d’autoritats dels organismes implicats.

1 2

L’objectiu de les trobades ha sigut en tot moment potenciar la formació dels bombers i bomberes en matèria d’excarceracions, i també en atenció a víctimes. Més de 20 equips han participat aquests dies en la trobada dedicada al trauma, mentre que en la d’accidents de trànsit, que tenia caràcter intern, han participat 45 equips del Consorci.

En la classificació general, el primer classificat ha sigut l’equip de Zona 4 Gandia, el segon Alzira I i el tercer Xiva, per la qual cosa l’equip del parc de Gandia ha sigut seleccionat per a representar al Consorci en la trobada nacional que se celebrarà a Lanzarote el mes de juny.

Aquest tipus de trobades s’emmarquen en les activitats de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit, APRAT, que promou aquests esdeveniments en l’àmbit nacional, i compten amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Ajuntament d’Oliva.

A més, s’ha estat també treballant amb la comunitat educativa d’Oliva per a fomentar conductes de prevenció entre els xiquets i adolescents en matèria d’accidents de trànsit. Durant aquests dies nombrosos estudiants i professorat s’han acostat fins al recinte de maniobres per a gaudir d’aquestes simulacions i demostracions.

Articles relacionats