L’AVL CONVOCA UN CONCURS PER FOMENTAR LA LECTURA EN VALENCIÀ

La iniciativa consistix a crear equips que compartisquen les seues lectures a través de les xarxes socials i que creen un vídeo en forma de tràiler cinematogràfic sobre el llibre escollit, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La campanya s’ha presentat este dimecres al monestir de Sant Miquel dels Reis, en un acte que ha comptat amb la presència del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca; i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

En la seua intervenció, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, ha destacat «la necessitat d’estima, de cura i de compromís per la nostra llengua i per la nostra literatura». Una campanya com esta, ha dit el president de l’AVL, és «una bona contribució a la difusió i la promoció del valencià en tots els àmbits socials».

Tot i això, ha indicat que «la lectura tradicional ha canviat i hem de parlar de pantalles, formats, hipervincles o textos discontinus». Per això, «necessitem saber què, com i amb qui lligen els xiquets per a aconsellar noves maneres de promoure la lectura en l’educació», ha indicat.

El concurs té set categories diferents i els guanyadors i finalistes dels diferents apartats rebran una tauleta i un bo de productes culturals. A més, tots els participants rebran un obsequi.

Després, l’equip haurà de publicar quatre tuits amb imatges adjuntes que responguen les següents preguntes: en quin format, on, quan i amb qui s’ha llegit el llibre. Finalment, cal fer un vídeo de 90 minuts que il·lustre la lectura en format tràiler de pel·lícula i que cal publicar-lo en YouTube.

Et Pot Interessar