L’augment de la dotació econòmica dispara l’interès pel torneig Orysol de tennis

Lydia Morant, regidora delegada d’Esports, ha presentat aquest matí en roda de premsa la XL edició del Circuit ORYSOL que arribarà a Gandia del 16 al 22 de juliol. Una competició que també es disputarà en el Club de Tenis de Dénia (23-29 juliol) i en les instal·lacions del CTP Camp Bixquet de Xàtiva (30 juliol-5 agost).

L’acte de presentació de l’esdeveniment esportiu ha comptat amb la participació de Miguel Díaz, president de la Federació Espanyola de Tenis; Antonio Martínez, president de la Federació Valenciana de Tenis; Jesús Lloret, president del Club de Tenis Gandia; Elsa Bordehore, presidenta del Club de Tenis Dénia; Olegario Caselles, vicepresident del Club de Tenis Dénia; Gonzalo Navarro, president del CTP Camp Bixquet de Xàtiva; i Jose Luis Daudes, del Club de Tenis Gandia.

«És un circuit que consta de tres seus i que enguany celebra el seu 40 aniversari. És el més antic d’Europa i compta amb una gran participació de tenistes nacionals i internacionals«, declara Lydia Morant, qui afig que «per a Gandia suposa una fita molt important perquè ens posiciona en el mapa del tenis nacional de primer nivell a l’hora d’organitzar i donar acollida a aquest tipus d’esdeveniments. Estarem del costat del Club de Tenis Gandia per a seguir acollint el campionat durant molts més anys«.

Miguel Díaz, ha mostrat suport «a un torneig que és una referència i que ha sabut superar les èpoques de crisis durant 40 anys» i ha destacat que «prop del 70% dels jugadors Junior ixen de la Comunitat Valenciana i açò és fruit del treball de la Federació Valenciana i els grans clubs que hi ha ací, que compten amb excel·lents professionals en les etapes de formació«.

Per la seua banda, Antonio Martínez, ha felicitat als organitzadors del torneig. «Moltes vegades en les ciutats que s’organitzen aquest tipus de competicions no es valora la seua importància. Aquest no és el cas, ja que els tres clubs organitzadors són de referència i aconsegueixen que durant els dies de competició les grades estiguen plenes».

Jesús Lloret, president del Club de Tenis Gandia, ha agraït la presència dels presidents de les Federacions i el suport de l’Ajuntament de Gandia. «L’augment dels premis a 25.000 dòlars fa que jugadors de major nivell participen en el circuit el que augmente la repercussió nacional i internacional. Prova d’açò és que ja tenim jugadors procedents de diversos països d’Europa i Amèrica. Esperem que el públic i jugadors gaudisquen del torneig i que puguem explicar-ho 40 anys més«.

«Els Clubs de Gandia, Dénia i Xàtiva som els supervivents d’aquests tipus de tornejos. Vull agrair als nostres socis, la Federació i patrocinadors l’interés que mostren en totes les edicions«, ha declarat Elsa Bordehore. L’altre representant del Club de Dénia, Olegario Caselles, ha declarat que «conec el torneig des del seu naixement i algun dia es podria escriure un llibre amb totes les anècdotes que hem viscut«.

Finalment, Gonzalo Navarro remarca que «el prestigi del Circuit Orysol s’ha guanyat a força de la reputació tant en l’esportiu com en l’econòmic i per a tots ha sigut fonamental la col·laboració d’empreses i institucions públiques. Hem superat crisis econòmiques col·laborant entre els clubs i mantenint-nos units«.

Et Pot Interessar