12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

L’AUDIÈNCIA NACIONAL PROPOSA JUTJAR JUAN COTINO I FRANCISCO CORREA PELS CONTRACTES DE LA VISITA DEL PAPA

 

A més, el jutge ha incoat una peça separada per a ampliar la investigació sobre les operacions realitzades i els possibles delictes comesos en les contractacions de la ‘Fundació de la Comunitat Valenciana V Encontre Mundial de les famílies’.

La Fundació, fundada per la Generalitat, l’Arquebisbat de València, la Diputació Provincial i l’Ajuntament de Madrid, es va utilitzar en la compra del marxandatge o de motxilles en l’organització de l’esdeveniment. La xarxa va encomanar al ‘Bigotes’ les gestions per a tindre el grup musical Il Divo.

En la seua interlocutòria, qualifica a Juan Cotino com a “factòtum” i element nuclear” de la Fundació (FVMEF) com a responsable últim dels seus contractes, “manejant des de enrere” i en comú acord amb el llavors director de la televisió pública valenciana. Segons el jutge, “va aconseguir el seu propòsit que s’adjudicaran al grup Correa els servicis esmentats”.

El magistrat actua contra els funcionaris que van formalitzar el conveni i contra els que després van participar en la mesa de contractació que ha acabat adjudicant a Teconsa, pantalla del grup de Correa, el contracte “sense publicitat” i tramitat per urgència.

El magistrat detalla l’apropiació i repartiment dels fons sostrets, que passen els 3.387.197 euros repartits suposadament entre Correa, Crespo, Álvaro Pérez (500.000) blanc Balí (249.000) i el mateix director de RTVV, Garcia Gimeno (500.000)

En concret, s’asseuran a la banqueta el cap de la Gürtel Francisco Correa; el seu número dos Pablo Crespo; el ‘número tres’, Álvaro Pérez, ‘El Bigotis’; el considero cervell financer de la trama José Ramón Blanco Balín; l’exdirector de RTVV Pedro García Gimeno; l’exdirector general de la policia, Juan Cotino.

A més, seran jutjats Jacobo Gordons Levenfeld, la que fora advocada del departament de direcció jurídica de RTVV María Encarnación Pérez Pallarés; l’exdirector de gestió de recursos humans Vicente Sanz Monlleó; al qual fora secretari general de l’ens Juan Prefaci; a l’excap de compres Benjamí Iñiguez Escuder; i Francisco Javier Arnuncio, d’Impacte Produccions S.L.

Articles relacionats