L’AUDIÈNCIA NACIONAL JUTJA LA PRESUMPTA JIHADISTA DETINGUDA A GANDIA EN 2015

Fiscalia acusa a la jove d’un delicte d’integració en organització terrorista per a la qual demana nou anys de presó. La dona es troba a la presó provisional comunicada i sense fiança des d’uns dies després de la seua detenció.

Segons explica l’escrit d’acusació provisional del Ministeri Públic, El Aasemy va intentar viatjar a Síria per a integrar-se en el Daesh i culminar un procés de «radicalització, difusió i enaltiment» de les activitats del grup terrorista. L’acusada no va aconseguir el seu objectiu, ja que va ser detinguda per la Policia al setembre de 2015.

Com a foto de perfil va utilitzar a dues dones, una de les quals portava la bandera de l’Estat Islàmic i entre les imatges que va difondre, es podia veure decapitacions o a una dona musulmana subjectant a un avió amb banderes del Daesh en les ales i la llegenda: «Porteu-me amb vosaltres a l’Estat Islàmic. Me n’aniré o us penedireu».

A més, les converses telefòniques intervingudes revelen que El Aasemy es presentava com a marroquí d’Espanya de l’Estat Islàmic i s’oferia com a contacte de l’organització terrorista. En una altra d’elles, mantinguda per Whatsapp, es revela la intenció d «‘emigrar’ amb una germana del Líban, amb qui viatjaria després de donar un renyó a un germà».

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents