13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

L’associació de taxis critica la negativa de Gandia i Tavernes a reforçar el servei en dies assenyalats

Només dos municipis costaners de la Safor, Tavernes i Gandia, es van negar a dotar d’un major servei de taxi a la població durant la passada celebració de la Nit de Sant Joan. Els dos municipis van mantenir els serveis de taxis habituals en les seues respectives àrees malgrat experimentar un increment significatiu de desplaçaments durant la multitudinària celebració nocturna del passat divendres. Van ser els únics municipis, d’un total de 30, que van decidir no actuar amb previsió i no dotar de major servei de transport de taxi per a facilitar la seguretat i trasllat dels ciutadans a les seues llars durant la celebració de les tradicionals fogueres de Sant Joan en les platges de la Safor.

La negativa d’ambdues administracions locals va ocasionar llargues cues de gent en les parades de taxis fins i tot desplaçaments perillosos per la ingesta d’alcohol. L’Associació de Taxistes de La Safor i Ràdio Taxi havien sol·licitat dins del termini i en la forma escaient -mes i mig abans de la celebració de la festivitat nocturna-, l’autorització per a incrementar el servei de taxis d’ambdues àrees durant la Nit de Sant Joan. Però els consistoris dels dos municipis van negar l’autorització.

L’absència d’un major dispositiu de taxis en ambdues zones va repercutir en l’increment de la presència de joves en la calçada que tornaven a peu a les seues cases. “La Guàrdia Civil, fins i tot, ens va cridar perquè arreplegàrem a joves que anaven caminant per la calçada pel perill que aquests desplaçaments comportaven”, expliquen des de l’Associació de Taxis de La Safor.

Els dos Ajuntaments tampoc han aprovat la sol·licitud per a incrementar els serveis de taxis en les seues àrees durant els dissabtes dels mesos d’estiu. Amb esta negativa a incrementar el servei es perjudica a una població que s’incrementa significativament durant l’època estival. Gandia arriba als 200.000 habitants mentre que Tavernes supera els 30.000 estiuejants aproximadament que es queden sense servei de taxi per a desplaçar-se, amb les consegüents molèsties que ocasiona per al visitant i usuari habitual.

“Tots dos municipis incrementen significativament l’ús del taxi en l’època estival per l’increment de la població, per l’arribada de turistes i per la celebració de festivals com el Iboga, Medusa (a Cullera), així com les diferents festes de Falkata, Bacarrà o Coco-Loco que mouen un volum molt important de joves passatgers a Gandia i als quals es deixa de prestar el servei adequat per no comptar amb suficients taxis”, expliquen des de l’Associació de la Safor. “A l’estiu és molt habitual veure llargues cues de gent esperant el taxi per l’arribada de l’AVE de Madrid”, comenten.

Des de l’Associació expliquen que, a més de les molèsties que ocasionen, la manca d’autorització per a prestar serveis de taxi addicionals que compensen l’increment d’usuaris beneficia l’intrusisme en el sector, el negoci i la proliferació de taxis sense llicència.

L’Associació de Taxis de la Safor ha mostrat el seu malestar amb l’Associació Gremial del Taxi de València (AGT) perquè no ha defensat l’interès dels usuaris davant l’Administració afavorint que s’incrementara el servei de taxis en èpoques de major afluència de passatgers.

Articles relacionats