19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

L’artista faller gandià, Pere Baenas, farà la falla municipal de València 2024

 

 

Pere Baenas l’artista faller més llorejat de la Safor torna a fer la Falla Municipal de València tretze anys després, un dels retorns més espaiats de la història de la plaça. El seu projecte ha obtingut el vistiplau del jurat després d’escoltar les cinc propostes d’altres tants tallers i deliberar per a triar l’obra guanyadora.

Un dels aspectes que ha decantat l’elecció és que s’usarà “100% materials sostenibles en tota la seua traçabilitat”. Segons expliquen els artistes, els agradaria demostrar que “això és possible i aprofitar la visibilitat que té la falla de l’ajuntament per a llançar un missatge de canvi tan necessari per a la continuïtat de la nostra cultura. Per això el repte és que tots els materials que utilitzem siguen sostenibles i ecològics”.

D’aquesta manera, l’artista de Gandia plantarà per cinquena vegada en la plaça, amb la particularitat que mai ho ha fet en anys consecutius. Prèviament ho va fer en 2011 (“València 2011: Esport Tot l’Any”), 2007 (La mar al vent”), 2004 (“Al·lucine”) i 2002 (“Mare Nostrum”).

Articles relacionats