12.3 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

L’ARRUR de Raval de Gandia continua avançat

· La iniciativa, que compta amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, permetrà la rehabilitació de 106 immobles de Raval i la regeneració d’espais públics en aquesta barriada

Aquest dimecres va tindre lloc una reunió informativa a la Conselleria d’Habitatge sobre la tramitació de l’ARRUR de Raval, el qual va ser adjudicat a l’Ajuntament de Gandia, de conformitat amb el que disposa la base quarta de l’ordre 1/2019 de 18 de febrer, de la Conselleria d’Habitatge.

Per part de la Conselleria va assistir la directora general d’Habitatge, Elena Azcárraga; acompanyada dels tècnics, Maria Vicenta Gil, David Oset i Concepción del Campo.

Per part de l’Ajuntament de Gandia van participar la regidora d’Habitatge, Amparo Victoria; acompanyada per Jorge Hervás, cap de Servei d’Actuacions Municipals; Humberto Pastor, TAG; i el responsable de l’Oficina d’Habitatge, Francisco Pons.

L’objectiu de la reunió ha estat establir els criteris de seguiment de l’expedient, per a la tramitació de l’actuació resulte àgil i el més ràpid possible.

L’ARRUR de Raval, que compta amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, permetrà la rehabilitació de 106 immobles de Raval i la regeneració d’espais públics en aquesta barriada.

La intervenció millorarà notablement la imatge d’un dels barris més emblemàtics i antics de Gandia. Aquest districte compta amb un parc immobiliari d’habitatge molt envellit, amb problemes d’accessibilitat, de confort climàtic i d’eficiència energètica que aquesta subvenció ajudarà a posar remei.

A part de la rehabilitació d’habitatges, l’ajuda permetrà també el cofinançament d’obres que incorporen activitats professionals, comercials i terciàries al barri que contribuiran a posar en marxa el seu teixit productiu.

A més, l’ARRUR també incorpora una important inversió en la millora urbana i la integració paisatgística dels espais públics. D’aquesta manera l’ARRUR planteja intervencions al carrer Pare Ferris o Morán Roda, al costat d’una necessària oxigenació del Centre Social de Raval a través de la creació d’una plaça pública o espai lliure.

Articles relacionats