12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació coordina la retirada de la balena a Tavernes de la Valldigna 

 

El servei de platges de la Diputació de València, junt amb el servei de Vida Silvestre del Ministeri de Costes, ha estat a peu de platja de Tavernes de la Valldigna, al llarg del cap de setmana, estudiant la retirada de la balena que va ser alliberada fa una setmana a Mallorca pels bussos.

La balena va arribar a la platja de Tavernes de la Valldigna en un estat prou desmillorat, i dijous a la nit va morir a uns metres de l’arena. Des de primera hora del matí de divendres es va dur a terme l’extracció de mostres i paràsits vius per part de professionals de la Universitat de València i de l’Oceanogràfic, el que sense dubtes aportarà informació científica important, ja que la necròpsia va ser impossible practicar-la.

Balena morta Platja de Tavernes

La retirada va començar a migdia, després d’envoltar la balena amb unes eslingues o cordes grosses de les quals tirava una màquina de gran potència, ajudada per un tractor de neteja de platges. L’arrossegament ha sigut molt dificultós pel pes i dimensions de la balena, però finalment s’ha tret de l’aigua i s’ha desplaçat uns metres en l’arena.

Tanmateix, la distancia al punt d’eixida i la mateixa dificultat d’accés per a la grua ha complicat molt més la retirada de la balena, que finalment s’ha pogut completar amb el trasllat des de Tavernes fins a Sagunt, on s’enterrarà.

Articles relacionats