L’Alqueria, la Font i Rafelcofer demanen la declaració del Rabat com a paratge municipal

L’Alqueria de la Comtessa, Rafelcofer i la Font d’en Carròs han sol·licitat declarar paratge natural municipal El Rabat, la font de Quaresma i l’Ermita de Sant Miquel.
La iniciativa vol preservar la zona de la muntanya d’El Rabat, que està inclosa en el terme municipal dels tres pobles. En aquesta zona es troba, entre altres, la Font de Quaresma i l’ermita de Sant Miquel.
La Fonteta de Quaresma ha estat recentment reformada, millorant l’accés i la zona de la Font pròpiament dita, amb obres de restauració per a consolidar la paret i marges adjacents i així evitar despreniments.
L’Ermita de Sant Miquel és centre de visita en les festes patronals, però també ha allotjat actuacions musicals, concerts i danses populars.
La zona té un gran valor paisatgístic, així com geològic, hidrològic i geomorfològic, però també és un lloc amb un interessant patrimoni cultural. El cim del Rabat està ocupat per restes de població íbera, de nom desconegut, les  restes dels quals es poden visitar al museu arqueològic de Rafelcofer.
L’alcalde de l’Alqueria, Voro Femenia, considera “que aquesta acció conjunta facilitarà la seua conservació i l’acció dels tres municipis permetrà conscienciar a la població de la cultura paisatgística i ecològica que conté aquest terme i la necessitat de preservar-lo”.

Et Pot Interessar