L’Alqueria de la Comtessa aprova crear un banc de terres

El Consell Agrari de l’Alqueria de la Comtessa, en sessió ordinària, ha aprovat adherir-se al projecte de crear un banc de terres municipal. Esta iniciativa de la Diputació de València té com a objectiu reduir i pal·liar l’abandó de parcel·les rústiques, així com els problemes ambientals derivats d’esta deixadesa.

L’abandó de terres incrementa el risc d’incendi, la proliferació de plagues i rosegadors, contribueix a l’erosió del sòl i a la pèrdua de superfície agrícola útil i, a més, genera un impacte ambiental i paisatgístic negatiu.

Per evitar estos inconvenients, el Consell Agrari local requereix que l’ajuntament pose en marxa un registre que facilite la relació entre els propietaris de terres aptes per a l’explotació agrícola i les persones interessades en el seu cultiu. En definitiva, es tracta d’un instrument de contacte entre l’oferta i la demanda de parcel·les rústiques del terme municipal de l’Alqueria de la Comtessa.

Els propietaris que sol·liciten incloure els seus terrenys en el banc de terres hauran de donar-les d’alta a l’ajuntament. Estes dades només podran ser consultades per les persones interessades en la seua explotació. Així mateix, els acords econòmics, el període de temps i altres condicions són lliures entre les dos parts.

“Tot i que la creació del banc de terres encara no està aprovada pel ple municipal, sí que tenim en compte la importància d’esta iniciativa que ens han dut el Consell Agrari del poble, i que està impulsada per la Diputació de València. Es tracta d’un projecte important per incentivar els propietaris de terres abandonades a cedir-les o llogar-les a terceres persones que vulguen cultivar-les. Amb este registre aconseguirem un bon impacte econòmic i mediambiental”, assenyala Salvador Femenia, alcalde de l’Alqueria de la Comtessa.

Et Pot Interessar